Friday, October 02, 2009

TM yang sengal lagi senak..

Tengah dok godek2 pc tadi tup2 hubby ckp leh tenet plak..
so pakai jap laa..
tapi tenet kat rumah nih tak dpt lagi..
nih dpt pakai wifi..ada la sape2 yg pakai kat sini nih..
tak letak password..so leh la aku bedal jap..
nih nak luahkan isi hati yang terbuku beberapa minggu nih..

aku ngan hubby hangin jek kat tm nih tau..
dah berapa kali call..
sumer ckp yer2 jek..tgu dlm masa seminggu..
pas tgu..tunggu..tunggu..dah sebulan dah nih..
eiii..geram jek...buat report berapa kali dah..
ayat sama jek semua..
akan usahakan dgn segera..
hubby pun dah naik hangin..nak terminate terus..
yg bengangnya..bil dah sampai..
walhal streamyx tak pakai pun lagi..
mengonggggg...mangkuk..budussss...
kalo bab bil laju jek sampai ehh..bodohh..

hubby call tadi tny lagi..
skali bleh plak org tuh ckp tepon kitorg nih tak aktif lagi..
ehh..kalo tak aktif..takkan la aku siap leh call lagi..
bengong..pehtu nak argue2 ngan kita plak..
dia leh ckp nape tak report tepon rosak..tak aktif lagi..
tu pasal la diorg tak leh buat...
hangguk dia ahh..dah tak buat keje tuh nak salahkan org plak..
hubby ckp laa..tepon tak rosak pun..leh jek pakai..
mamat tuh still nak salahkan kita gak..
aper ke bangangnya diorg nih..

aku siap call 100 suh check status tepon tuh..
minah tuh ckp tepon aktif lak..mmg la aktif..
kalo tak..mana leh call in..call out..
sah2 la aku dok call dia tuh pakai tepon umah pun..
mangkuk betul laa..
pehtu aku cakap..takpe la kalo gitu..
sebab sengal sgt..kami nak gi terminate..
pehtu minah tuh ckp laa..ayat2 yg sama gak..
nnt akan buat report..then akan usahakan secepat mungkin laa..
pehtu aku cakap laa..nak tunggu berapa lama lagi..
tau2 bil sampai plak bulan depan kang..
dia cakap tunggu la 3-7 hari..
ahh..tak koser dah aku..dah 3 kali tau kena camni..
dalam masa sebulan..berapa kali dah kitorg call komplen..
bleh plak diorg kata tak buat report..
abih..yang kami call tuh sumer diorg buat aper?? buat bodoh jek ker??

hubby pun malas nak layan dah..
so esok gi tm la..terminate terus..sakit hati sgt dah nih..
pakai broadband jek..makin lama makin mangkuk la tm nih..

mgu depan nak ikut hubby outstation ke ktn plak..
so ahad nih blk ktn laa..
sabtu ada kenduri..sok gi umah lama..
kata ada org nak tgk umah..tak call plak..
esok mlm ada majlis nikah sedara hubby..
ahad kenduri belah pompuan..
pastu la baru balik ktn..
leh bertenet jap kat ktn..
itu pun kalo tenet kat sana tak sengal..
sana pun kdg2 tenet wat hal gak..
nyaris la raya ari tuh fil nak terminate gak tuh..
gara2 kesengalan org tm gak tuh..
seb baik pastu okey dah..tak tau lama mana tuh..

so nanti kena check laa..
line mana yang okey dekat rumah nih..
tak tau biler leh pakai broadband nih..
dah la nak kena settlekan bil tm tuh..
bengang tul laa..tak pakai pun antor bil gak..sengal tul laa..

4 comments:

Haslinda said...

Zie, tm mmg sangat2 lembab..klu bab nk potong line cpt,bila org bayaq nk sambung balik punya la lembab..geram ja

Fauzieah said...

yer laa..mmg sengal terlampau la skang..yg bengang sgt tuh..kita tak pakai pun nak kena bayar..aper ke hal..pehtu nak salahkan org..buat keje tak betul..haa..mkn la duit haram tuh..

zh-ena said...

betul tu pki jea la broadband lg mudah..

Miss M said...

screamyx ye kak?
dulu akak saya call maki hamun baru ada action.
kalau tak memang haram la dorang nak wat keje.