Sunday, October 04, 2009

Suka duka hari ini...

Bleh masuk tenet jap nih..
nak update aktiviti hari nih..

Hari nih kononnya keluar awal skek la dari rumah..
pasal nak gi TM..biasa pegi yang kat ampang tuh..
sampai2 sana plak..system down la pulak..
bila tanya2..satu malaysia lak tuh kena..
so tak leh la nak gi kat lain plak..
geram betul laa..hangin satu badan jadinya..
tanya la diorg kitorg nak terminate jek nih..tak leh nak buat ker..
dah nak kena check akaun laa..tgk agreement laa..mcm2 la plak..
haihh..harus nnt bulan depan sampai 1 bil lagi nih..
geram betul ngan TM nih..
mengong tahap cipan dah..
memang padan sangat la tuh asik down jek..
mana tak nya..asik kena sumpah seranah dek orang..

So pastu gi sejukkan hati laa..
pegi la open house bos hubby nih..kat bangsar..
rasa tiap2 tahun kitorg pegi sana..
pastu gi umah cousin mama..lepak2..sampai petang la jugak..
then baru gi gombak..
atuk zul faris nikah belah malam..
kira hubby punyer pak sedara laa..
tapi lagi muda la dari kitorg..huhu..
baru 21..wife dia sebaya aku..28..
tapi tak tengok lak majlis akad nikah tadi..
ramai sangat org..lepak kat luar jek..
pas makan..balik..
esok pegi lagi sana..kenduri belah pompuan..
rumah diorg nih sekangkang kera jek..
untung la tak yah susah2 nak rebut balik kampung nanti..
tapi time kenduri nih..asik org yg sama jek laa..huhu..
belah pompuan..org sama..tukang masak sama..
belah laki pun gitu gak..jiran2 pun lebih kurang jek laa..balik2 muka tuh la nanti..ekekeke..
anyway..pas majlis tadi tak jumpe dah zul..
tak sempat nak ucap tahniah..
esok jek laa..hadiah pun tak beli lagi nih..

Nih jap lagi nak kena pack barang plak..
esok nak balik kuantan plak..
hubby ada keje lak kat ktn..
so tido kat rumah inlaw jek laa..huhu..

Pagi tadi mak aku call..
bgtau tok aku tiba2 kena strok..
mcm teruk gak..tak stabil lagi..jap okey..
jap tak okey plak..tapi dok kat wad biasa laa..
dok berkira-kira la nih..camne nak balik yer..
kena check tiket flight la nanti..rasa nak gak balik..
dah la masa arwah tokki aku dulu tak balik pun..
nih lebih kurang setahun la tokki takde..
risau gak kalau2 tok plak ikut jejaknya..
masa raya baru nih jumpe pun mmg nampak tak sihat dah..
tgk keadaan camne laa..dah ckp kat mak suh call kalo ada pape..
at least aku sempat balik laa..
itu lah satu2 nya nenek aku yang tinggal..
faris la satu2nya cicit dia..
sbb aku cucu sulung kan..yg lain2 tak kawen pun lagi..
so faris nih la cicit tunggal nya..
takut faris tak sempat kenal moyang dia..hmmm...sedih lak rasa..

3 comments:

atty's said...

streamy kt umah kty okeh lak..kty siap pasang wifi..jadiknya senang..brp lp pun leh on..tp still okeh je line nya..

Fauzieah said...

dah masuk line tuh senang la pulak..mmg kat rumah kami pun selama nih pakai wifi..tp kan sbb dah pindah..so kena masuk lain la plak..line okey jek..tp nih nak masuk yg jadik masalah plak..padahal kita bknnya new user..dah bertahun-tahun guna..tp dpt layanan mangkuk camni plak..so bye2 laa..

zh-ena said...

laaaa tak settle lg prob tu..ingat kan dh settle