Sunday, October 11, 2009

Update terkini..

Akhirnya semalam dah gi terminate tepon & streamyx..
tapi yg dia caj utk streamyx tu tak tau la kena bayar ke tak..
gaya cam kena bayar gak laa..tapi diorg suh buat aduan laa..
yer2 jek isi form bagai..
dah la masa mula2 tu ada hati lagi budak tuh tanya kami..
betul ke nak terminate nih..dia call technician la tny nape tak pasang lagi line tenet kat rumah kami tuh..pastu dia kata org tuh ckp kalo nak pakai lagi nanti seblom datang pasang dia akan call dulu laa..ahhh..ayat2 sama gak tuh..sebelum nih pun cakap camni..
aku sound terus la kat minah tuh..tak yah ckp byk laa..
memang nak terminate jek..nak tunggu berapa lama lagi..
sumer cakap2 kosong jek..kalo betul nak pasang dari dulu lagi dah datang..
ini tak..dah 4 kali komplen..janji dah berkali-kali..nak tunggu lagi??
bodoh la kalo aku harap lagi..bil jalan jugak..
bila aku tny..nape bil still jalan walhal service kita tak pakai pun..
bkn tak nak pakai..tapi tak leh pakai kan..nak wat camne..
dia leh jawab..'oh..kami mmg camtu..bila dah proses kira kena bayar la jugak..'
bodoh nyer la rasa..padan la hubby ckp masa giliran kitorg tuh..kaunter2 sebelah..sumer 3-4 kaunter..dia dgr sumer nak terminate..pehtu ada sorg amoi nih datang mencelah kat meja kami..
marah2 jugak pasal dah 2 kali komplen tak datang pasang kat rumah dia lagi..
aku ckp laa..kitorg dah 4 kali komplen..takde apa jugak..terminate jek terus..
tu la amoi tuh cakap service teruk laa..

Tau plak minah tu masa tgh check2 sumer dia kata..oh..kami dah pakai lama la streamyx nih..dari tahun 2005 lagi..itu tak kira lagi masa blom kawen dulu aku pakai gak streamyx nih..
tapi tak sengal camni laa..itu lah..kami bukannya new user..dah bertahun-tahun pakai..
tapi dapat layanan cam hampeh gini..blah jek laa..
rasa macam hape jek..tak pandai nak jaga customer..
diorg lupa skang mcm2 pilihan yg org ada..buat lebih kurang skek..org cari yang lain..

Dah..malas nak pikir dah pasal menda2 sengal nih..
terus semalam hubby gi cari broadband..
check yg wimax blom ada lagi kat kawasan nih..
lagipun line baru nak expand..so mesti problem nnt..
celcom pun sengal jugak..dah kata adik-badik TM..mesti sengal laa..
lagipun dah ramai yg komplen ckp teruk..
hubby dah lama usha digi broadband..so angkat ler satu..
bayar 100 jek..tp nnt tolak dalam bil akan datang..
kiranya dapat balik la nanti..takde registration fee sumer laa..
amik yg 3GB jek..bulan2 RM58..rege modem bayar utk setahun RM15..pas setahun tak yah bayar la RM15 tu..tengok nanti..kalo agak2 tak cukup..upgrade la ke 5GB ker..

So hari nih dah test pakai digi broadband nih..
slow skek la sini..rasa kat sini line digi tak berapa elok kot..
tapi at least pasni senang la nak angkut sana-sini..

Owh..gambar nih takde kena-mengena dengan citer di atas..
nih masa sabtu lepas..kenduri kawen umah sedara hubby..
kitorg pun lepak2 jek laa..amik2 gambo jugak..pengantin lama kan..huhu..



tumpang posing depan pelamin yang belum siap..huhu..





masa kenduri belah pompuan ari tuh..
berarak la ke rumah pompuan yang sejengkal jek nih..
main kompang tak abih satu lagu pun dah sampai..
dekat benor..sepelaung tak sampai..hihi..
jalan kaki jek laa..huhu..



No comments: