Wednesday, October 21, 2009

Berjalan lagi..ke Utara..

Ahad lepas ikut hubby ke Butterworth lagi..
kali nih try dok kat Sunway Hotel..boleh tahan laa..
yang penting ada internet..free lagi..
haa..bagus laa..lenkali datang dok situ jek..
senang pun senang aku nak gi cuci2 mata..
jalan kaki jek ke Sunway Carnival Mall tu..
walau pun pada aku takde yang menarik sgt..
janji ada tempat makan..leh gak jenjalan..
tak la memerap jek kat bilik..
biasa dulu kalo gi sana dok kat pearl view..
last pegi ari tuh kami reject dah..
service tak berapa best dah..tenet pun takde..hampeh jekk..
nak makan pun susah..
takde gi jalan2 mana pun..dah hubby kan bz ngan keje dia..
malam semalam jek sempat gi umah member cyber..
geng mesra dulu..tp skang dah byk lepak2 kat fb jek..
pn.wan mascilla..tenkiu dinner ari tuh..huhu..
nnt datang kl leh la singgah umah..on da way dah tuh..huhu..
punyer la dok borak jek..sampai tak ingat langsung nak snap gambo..aper daa..huhu..

Then selasa petang baru la ke Ipoh pulak..
lagi satu masalah laa..kalo datang Ipoh nih..
cam payah jek nak cari tempat makan..
bukan biasa sangat kat bandar nih..
hotel pun susah nak pilih..hubby ckp byk hotel ayam jek..
aku tak kisah sgt..takat nak dok semalaman jek..belasah jek laa..
mula2 hubby dah ckp nak try hotel Excelsior tuh..
tapi tgk2 cam mahal skek...then aku google2 jumpe la hotel regalodge..
murah skek laa..so booked la hotel tu..
dah sampai ipoh tu berpusing plak cari hotel nya..
tak paham sgt direction kat web dia tuh..
dah jumpe hotelnya..cari pintu masuk plak masalah..
nak kena pusing balik..dah berapa kali dok tawaf kat situ..
tak bleh masuk jugak..jalan plak byk one way jek..
last2 dah 3 kali tawaf tuh..kitorg decide pegi jek la ke Excelsior tuh..
dekat jek pun..lgpun mmg dah lalu situ..
seb baik ada bilik..mahal jugak laa..
tapi seb baik ada corporate rate..
boleh tahan laa..biasa jek..takde la best cam kat sunway tuh..
tapi lantai sejuk laa..takde karpet..hmmm..
nih yg aku paling anti..kalo hotel lantai sejuk2..aku mana tahan..
internet pun takde..nak pakai kena bayar..ermm..seb baik ader broadband..
rasa2 cam reject gak nnt hotel nih..lenkali try kat lain la plak..
takpe laa..kejap jek..nak tido malam nih jek..
sok awal2 terus blah laa..

Layan gambar la plak..
nih masa check in kat hotel sunway..
faris mmg tolak beg dia sendiri laa..
sampai2 jek dah ada awek dok usha..huhu..



Sebelum kuar gi umah wan..solat dulu..
faris cam biasa laa..mentang dah hafal step2 tuh..laju dia dari papa dia..
org tak siap lagi..dia dah sudah..



Nih gambar hari sabtu lepas..
masa gi rumah kat setiawangsa..
orang nak sewa tuh dah ambik kunci..
masuk bulan depan patutnya..tapi takpe laa..
bagi siap2 kunci..



Wajah2 yang kepenatan..serta kelaparan..huhuhu...

No comments: