Wednesday, October 21, 2009

Anakku sudah besar..

Sekarang nih anak teruna ku itu sudah pandai nak soping2..
nak pilih sendiri barang2 dia..
baju dia..kasut dia..pandai komen2 lak tuh..
even kalo aku beli baju utk aku pun dia leh komen..
'mama..yang nih tak cantik..yang tuh cantik..kaler green tuh cantik..'
banyak songeh betul laa..
kadang2 dia pilih okey laa..tapi kadang2 aku tengok ntah hape2 jek..huhu..
tapi yang pasti..mesti suka nak bergaya..
penampilan tu penting..sikat rambut lain pesen skek pun dimarahnya aku..
'mama..camni tak ensem..tak nakkk..'
adehaiii..dah la kalo gi mana2 ntah nape laa..
budak2 suka betul ngan dia..kalo awek2 tuh kompem la ader jek yang menegur..
kdg2 dia nih tak suker org datang cuit2..pegang2..
aku risau jek kang ada plak anak org mkn penampar dia kang..haha..

Yang pasti ada taste la ini budak..memilih..baik dari segi makanan..pakai..org pun..huhu..
kalo tgh jenjalan kat mall ke..ada budak2 pompuan usha2 dia..tegur2..
mula la eksyen..buat2 jual mahal laa..pehtu tayang keta menan dia tuh laa..
tu yg slalu papa dia ckp..faris nih ada ciri2 romeo laa..
uishh..jgn sampai ke besar dah romeo nya..huhu..
biasa kalo romeo..dia gi ngayat org dulu..nih terbalik laa..
mmg slalunya org yg tegur2 dia dulu..
slalu gak kalo npk budak pompuan kiut2 nih..aku usik la dia..
'faris..gi ngorat awek tuh..'
dia mesti cam malu2..pehtu wat donno jek..
kdg2 dia marah aku..dijawabnya..'tak payah ngorat2..'
kdg2 aku lak kena lepuk..hehehe..
memang kadang2 aku terasa dia nih tak mcm budak 3 thn jek..
rasanya masuk 4 thn nnt kena treat dia mcm budak besar la skek..
dah pandai malu kalo org citer pasal dia..
kalo aku ngadu pasal dia kat papa dia..nnt dicubit2nya aku..
tapi satu jek..camne nak jadik budak besar nih..pampers pun still pakai lagi..hahaha..


Shopping kat Sunway Carnival Mall..
mentang la brg dia..nak bawak sendiri laa..



Balik hotel terus nak pakai baju & spek baru..
sumer dia yang pilih sendiri..
yang mama dia pilih reject terus..hmmm..



Nih masa kat giant plak..
sebok betul..org nak beli barang..dia pun sebok pilih barang..
dah la sebok nak bawak bakul..
bila bakul tu dah berat ditolaknya plak..haiiii..apa nak dikata..
tak bagi kang ngamuk tergolek-golek kat situ plak..hmm..



Dia lari2 bila aku asyik jek snap gambar dia..
agaknya dah tau..mama dia mesti letak gambar dia kat blog laa..fb laa..
dah mama nya macam mamarazzi laa..huhu..

6 comments:

atty's said...

budak2 skrg memang pandai..ade test sendiri ..

neezareef said...

suke pkai topi lg takkk

mama izzya@idah said...

demand yek..
comey jer bawak bakul g soping2..
pasni leh la suh anak teruna jer g kedai,,hehhhe

Fauzieah said...

k.ty..taste biasa2 takpe lagi..buat nya high taste..jenuh laa..

neeza..topi tetap jadik pujaan tuh..kdg2 jek kalo kuar..hari tak panas..tak pakaikan..tp dia tetap bwk topi tuh..huhu..

idah..kang penuh lak satu bakul ngan barang2 dia jek..hahaha..

Anie said...

budak skrg memang gitu dah pandai memilih...
qiesha umur tak sampai 3thn dah reti pilih baju sendiri, apa lagi skrg tak menahan tgk dia punya taste tu..
tak boleh biar dia pilih sendiri, sbb nanti semua kaler pink jer lah..

wawerque said...

eleh... romeo pakai pampers.. wakakaka

faris ni jenis cool nih.. x main la ngorat2 orang.. biar nampak macam jadi pujaan sket.