Thursday, July 02, 2009

Kisah semalam...

Alkisahnya semalam..di suatu ptg ketika aku siap2 nak buat kuih la kononnya..tiba2 suami ku call..ajak pergi tengok transformers..kat midvalley..so kemas balik barang2..nasib baik tak sempat pukul2 telur lagi..kalo tak..memang tak dapat la nak pergi..hihi..
then siap2..naik bas..gi lrt...turun kat opis dia laa..tak koser aku nak pergi sendiri..
tak biasa kan..lagipun sesak kat kl sentral tuh..aku nak turun dari tren pun tak lepas..
ngan faris lagi tido..tapi sampai kat opis hubby nih dia busy lagi ngan keje nya..
jadinyer dekat kul 7 baru leh kuar..

Faris ngan aksi gediknya biler suh posing..huhuhu..





Bosan dah tunggu papa dok berdiskusi ngan boss dia..
nasib baik faris nih sabo kan..hihi...



Then utk isi masa lapang tuh mama la terpaksa jadik model..hahaha..




Sampai kat midvalley tengok org beratur panjang nak beli tiket..
dah agak la cam takde harapan jek..tapi sebab dah beratur..so teruskan gak laa..last2 biler sampai turn..btul2 dah abih yg show awal2 tuh..baik transformers..ice age pun sold out..
tinggal midnight jek..hmmm..tak dapat la nak tunggu sampai midnight..
sian lak faris nih ngantuk..tu lah..hubby tak pesan suh aku booking dulu..
aku pun tak teringat laa..pehtu dok blame2 aku lak..eiii..geram jekk..
padahal dia yang kuar lambat...aku dah susah-payah datang ke opis dia tuh..hmm..
so pusing2 kat jusco jap..nak beli brg tak jadi..serba tak kena laa..
dah cam takde mood dah kan..
last2 kuar jusco hubby cakap gi la tgk kat kedai crocs tuh..besar kan kat situ..
laju jek la aku..dah org offer..dah lama dok try2 kan..
tapi asal pergi jek takde size..so selamat la duit laki aku..
tapi semalam banyak sgt size 6 tuh..so apalagi..pilih2 laa..
silap la hubby suh masuk situ..agaknya dia ingat takde size lagi kot..haha..
ikutkan mmg kenan yg kaler pink..biru..sandal yg havana tuh pun cantik kan..
tapi biler ku pakai rasa cam nak kena catwalk lak..lenguh kaki laa..
so amik yg pattern nih jek..sassari..lebih kurang jek ngan selipar hush puppies yg ku pakai skang..
taste org2 tua la aku nih..hahahaha..
pastu aku amik la kaler chocolate gold nih..senang nak match kan..
lagipun aku kalo pakai..satu jek selipar..takde tukar2..
so penting bagi aku cari yg bleh match ngan sumer baju..beg..huhuhu..
tapi rasa2 cam jadik selipar raya aku gak nih..pasal aku tak suker tukar2 kan..
tunggu rabak la nih baru tukar..nih pun pasal selipar aku dah koyak2 la nih..
kalo tak..aku tak beli lagi..ceh..alasan..tak hengat..hihihi..
aku heran gak..aper mimpi ntah tiba2 jek hubby nak belikan kat aku lak..
padahal dia yang merajuk pasal tak dapat tengok transformers tuh..aku yang dpt hadiah..
ehh..takkan la hadiah besday kot nih..dia tak ckp camtu..so aku assume nih bkn hadiah besday laa..nnt besday aku mintak lagik..hahaha..
anyway..thanks to suamiku..
nnt dapat claim jgn lupakan bini mu ini yaa..hahahaa...

cantik ker..aku tgk boleh jek laa..ikutkan yg kaler pink..baby blue tuh lagi cantik..
tapi sebab aku nak jugak beli yang nih..so aku kata cantekkkk laa..hahhahaaa....
sampai berkali-kali laki aku tny nih..betul ker nak amik yg nih..hihi..



leh tahan tinggi jugak la nih..
memang aku kena jalan sopan-santun la jugak..
biasa la aku..kalo melangkah tak hingat..mula la terpeleot jek..haha..
takpe..pasni aku akan jalan mcm anak dara 60-an..boleh gitu..hahahhaa..

13 comments:

ellielira said...

yap, that sandal sgt cute..and sama dgn my friend, sejibik!

Fauzieah said...

haa..seb baik ckp cute tau..tidak kalu..ku paksa gak ckp cute..hahahhahaa...

ellielira said...

erk, mane bleh paksa2.. tp kn, xkn tuh je kasut raya..? raya lambat lg, sempat je kalo nak shopping kasut lain pon.. abg min x kesah .. :P

Fauzieah said...

heheh..u dunno me la dear..ku setia pada yang satu..nak2 plak kalo sedap pakai..tak cari lain dah..hihi..ehhh..lain mcm ker bunyi nya..haa..btul la tuh..kasut ker..beg ker..kalo best pakai..dah kenan tuh mmg itu la kasut raya..itu la gi pasar..itu la gi rewang..itu lah satu2nyer..sbb tuh abg min tak kisah nak beli mahal2 skek..tau jek bini dia nih pakai sampai lunyai gitu..hihihi..

neezareef said...

menyirap je dah penat2 nunggu lelama skali tiket sold out..aisehh...hangin

fuyo crocs tu..pstt bpe rege

sweetfiza said...

ok la gak tu kan ...
x dapat tgk transformer....dapat barang lain plak ...huhuhuhu...

Fauzieah said...

niza..ku okey jek..tak la sungguh2 sgt nak tgk..tuh psl rilek jek..hubby laa..menaruh harapan tinggi..yer laa..slalu pandai sgt booking dulu..nih main redah jek payah la skek..crocs tuh..mahal ler gak pada ku..169..nak yg havana tuh lagi mahal..200 berapa ntah..

fiza..tu laa..seb baik tak jadi tgk kan..dpt la selipar aku seketul..huhu..

atty's said...

CANTEK NYA WAGES TU..KALO TAKNAK BAK MAI SINI

Fauzieah said...

kak ty..kalo tak nak..idok ler beli pulak..hahaa...
haii..kalo bg kak ty..daku nak pakai aper..takkan berkaki ayam pulak..hahaha..

ct rahani said...

amboih tingginya.. klu kiter konpom terpeleot tuh..

pakai sipar mahal nih mmg selesakan.. hiks..

Haslinda said...

wah zie..sandal baru..siok laaa..selesa sangat2 kan!lps ni berdiri sama tinggi dgn anjang la..hehe jgn marah..gurau ja

mummymaria said...

chome...suki bkenan yg baby blue..cantik..tp x byk leh match..tp kaler ni byk leh match kan...apapun ttp superb...hahagha..selesa tak?

Fauzieah said...

ct..daku pun terpeleot gak tuh..so skang kena jalan sopan-santun gitu..hahaha..

linda..aku pakai tapak 10 inci pun tak sama tinggi gak ngan dia..tak leh celen dah dia tuh..tinggi melampau..hahaha...

suki..yer..baby blue tuh cantik kan..tp itu laa..susah nak match..nak plak daku nih tak byk kasut..so kena amik yg leh match gitu..tutup2 mata jek laa..hihihi...