Sunday, July 05, 2009

Dinner on friday...

Jumaat baru nih tak masak kan..
just buat apam jek hari tuh..
so malam nyer kuar la gi makan..
hubhy tanya soklan biasa laa..'nak mkn kat mana?'
so ku ckp laa..kita try mkn tempat baru laa..
then gi la kat Island Red Cafe tuh..(IRC)..
tengok ramai sangat yang dok promote kata sedap..
sebab dekat jek ngan rumah..so pergi jek laa..
kalau jauh tuh mau pikir panjang gak kan..
so sampai situ order laa..western2 jek..
tak banyak pilihan sangat laa..
hubby order maryland chicken menda ntah nama..
aku nyer hot & spicy chicken chop..

Then bila sampai jek order tuh..aku begitu teruja la nak makan..
nampak menarik kan..maka dengan sopan-santunnya aku makan laa..
sesuap..dua suap..tiga suap..okey..kunyah2..telan..
masuk suapan keempat tuh agak slow motion dah rasa..
sebabnyer?? Tak pedas langsung la yang aku punyer tuh..nama jek hot & spicy..
kalau camtu hot & spicy dia..yg original tatau la camne kan..
kiranya amat lah kecewanya aku..
jadi agak slow la aku nak habiskan makanan tuh..
dan2 tuh nampak banyak jek..
dan memang seperti dijangka laa..aku tak habis makan tuh..
biler tak pedas..maka muak la aku rasa..cicah sos pun tak jadik aper..
pada kami biasa jek..dah la takde menu yang spesel kan..kira lain dari yang lain..
takde aper yang bleh tarik orang untuk datang lagi..dan lagi..
tak tahu la kalo orang suker..tapi aku tak leh masyuk laa..huhu..
kiranya pasni takde dah la aku bercita-cita nak gi situ dah..
apa pun aku rasa nando's tetap di hati ku laa..
sebab aku nih tak minat sgt makan ayam kalo western2 nih..
baik chicken chop pun kureng minat laa..tapi nando's tuh aku suker..leh layan..
sbb rasa tak muak..plak tuh aku kalo order memang extra hot laa..huhuhu..
tapi hubby cakap bulan nih lupakan dulu la nak makan nando's ker hape..
sebab start minggu depan nak kena travel tiap2 minggu..
lari bajet lak kang..nih pun ala-ala dah lari bajet gak nih..huhuhu..

aksi gedik faris masa nak makan tuh..
dia punyer la dok ajak gi jusco masa tuh..
makan fries jek..payah tul la nak ajak makan..










Pas makan tuh..sebab agak awal lagi kan..
hubby lak ckp esoknyer ader kenduri..
so gi jusco laa..cari hadiah..
sampai2 tengok..aper penuh sangat keta nih..
ader apa yer??
rupanya ada fiesta jcard..ala-ala jcard members gak kot..
patut la jj nih yg tak penah2 penuh..sampai susah nak parking..
nape aku tatau ader sale nih..haii..geram tullll..
naik2 jek tgk ader happy hour..
sempat la beli cadar satu set..leh bagi hadiah org kawen sok..
pastu aku amik set comforter la satu..
memang niat nak beli yang baru pun..
sebab tinggal 2 jek yang dok gilir2..
macam tau2 jek la aku memang nak beli kan..
hubby pun kata okey jek..laju jek la aku memilih..
itu jek la yang bleh angkut..nak tgk menda lain pun cam tengok saje jek kan..
so malas laa..bagi faris main2 kejap game kat atas tuh..
macam dah jadik satu kewajipan lak..asal gi jusco jek nak main game tuh..
haiii..botak la kepala papa dia camni..hihihi..
tapi takpe laa..sebab dah janji kan..
lagipun cam reward la kat dia..
kalo nak umpan dia makan ker..kena ckp gitu laa..
makan dulu..nanti baru bleh main game kat jusco..dia makan laa..
punyer la susah kan nak suruh makan..
tapi kalo dah janji tuh kena la tunaikan..
tak la main2kan dia..nanti sok2 dia tak caya dah..
takpe laa..tak berapa sen sangat pun..sian gak kat dia..
dah la sorang2 diri jek..takde kawan..
biler la nak dapat geng nih..adik tak nak..abih camne..huhuhu..

6 comments:

atty's said...

sama ar..kalo tak pedas takleh nak masuk..kurang feel gitu

znurul said...

nampak best je makanan tu..

Fauzieah said...

nurul..kalo mu mesti suker kot nih..
rasa biasa jek..tp sbb aku mitok pedas kang..so ku expect pedas2 la skek..skali dok pedas langsung..keciwa..huhu..

ellielira said...

tolong cepat cari geng untuk faris.
nak main dgn anak sedara pompuan plak..leh main masak2.letih la asyik nk main game je ng faris..
eh, dan2 faris tu jd anak sedara..
tumpang je.. :P

Fauzieah said...

hahahaha...a'ah laa..biler lak faris jadik anak sedara nih..kalo betul nak jadik mak seara faris bagus laa..hahahaa..

faris kata tak nak baby..
so kena la tgu sepupu faris lak nnt..biler tuh..huhuhu..

ellielira said...

ooo, nk sepupu faris ye.suruh la slh sorg dr teruna tu kawen.tp mcm blh arap teruna 2 n 3 je la.yg no 1tu mcm laammbbaatt je.dia tunggu puteri bunian keturunan ke 7! kalo nak sepupu angkat tu, boleh la kot