Friday, June 19, 2009

Mengimbau kembali...

Belek2 fp semalam..tgk gambo lama2 nih..tingat la plak..
memori dulu2..masa anakku masih dikategorikan baby laa..
semangat jek nampak..bulat..
makan pun byk masa tuh..
skang jek dah pandai diet2 plak..
dulu aku masak aper pun dia makan..
mkn pedas2 boleh jekk..
tak memilih langsung..ingatkan sampai ke besar laa..
tapi rupanyer tidak..dah besar nih kurang makan la plak..
pandai pilih2 lak tuh..pedas tak leh langsung..
tiba2 jek tak mkn pedas tuh..
walhal dulu kalo aku masak sambal tokok tuh..diratahnyer..
tak bagi kang meraung..ngamuk2..
pelik..pelik..nape leh jadik camtu..huhu..



'Mau lawan kaa?? '




Macam anak kucing la dok dalam laci nih..adehh laa..
aku pun tak sedar dia dok dalam nih..
tau2 jek dah tercongok dalam tuh..
biler masa masuk ntah..
penah skali almari nih jatuh atas dia..
tak tau camne leh jatuh..sbb berat gak nih almari nih..
laci2 dia tuh..dia bukak abih..so menda tuh jadik tak balance laa..
sbb mmg baju2 dia jek dalam tuh..berat gak laa..
menjerit aku masa tuh..seb baik masa tuh hubby ada kat umah..
kalo ikutkan aku pun mmg tak larat gak nak angkat..
tp seb baik gak la tak btul2 hempap dia..
kira ader ruang la dia terselit tuh..
takde la btul2 jatuh hempap dia..




nih peberet la dulu2 nih..
suker masuk bawah meja..tak kira la celah mana..
masa tuh aku leh maintain lagi..kilat2 umah..
skang nape cam aku takde masa jek..
malas pun yer..hmm..
haa..sebab nyer..vakum ku rosak..patah..
satu sebab lagi..brg byk nyer la anak aku sepah2..
so tiap kali nak sapu2 ker..mesti kena kutip2 dulu..
kemas..pehtu baru leh sapu2 sumer..lap2..
pehtu dia sepah balik..kiranya keje berganda laa..heh..alasan byk laa..huhu..
haii..baru sorang dah tunggang-langgang aku jadinyer..huhu..




yang nih aku tak sedar dia dok dalam rak tuh..puas aku cari masa nih..
panggil2 tak jawab..heran gak camne leh hilang..umah bukan besar mana pun..
terkejut kepalang aku tgk dia dok bertapa kat rak tuh..
aku takut terbalik jek..rak nih pun penah terlingkup atas dia..hihih..
tuh laa..lasak sgt..




biasa laa..masa nih tgh sakan meng'explore'..
abih segala sudut..segala celah2 masuk..
ada masa2 bielr aku tak on suis komputer tuh..
dia akan intai kat situ laa..
sbb dia penah tgk aku bukak dari situ..
adehh..aper yg aku buat sumer dia perhati..
so byk kali la aku kena sorok2 nak buat pape..
skang dah besar..payah skek laa..
sbb dah terror..tak yah sorok2 dah..tau jek dia..hihi..

11 comments:

neezareef said...

aah kan dulu faris chubby..bolat je badan dier..

ikut genentik kot..skang dah memanjang je

Fauzieah said...

haha..ikut gen sape la tuh agaknyer..
kalo ikut gen aku..kecik2 bulat..besar2 haluih jekk..kalo ikut gen hubby ku kecik2 bulat..besar2 memanjang lak..hahaha..

sonata anak kancil said...

jaga bebaik anak tu...kalau jatuh nanti...hah ngangis tak ada lagu jawabnya...

jaga suis2 tu,kang kena karen...jangan biarkan anak tu cik adik oiii....habis nanti dia kutip segala mende...

pernah dulu anak akak kutip apa tah dah lupa - masukkan dalam hidung!!!pergi klinik tak fasal2...meraung kejap....sape tak sayang anak....

Fauzieah said...

Itu zaman kecik2 dulu laa..mmg la lasak..masa tuh mmg selalu jek kena tgk..sbb tuh la jaga sendiri..tak harap nak serah kat org jaga anak kita..papehal jadik pun..biar lah kat tgn kita..

AkMa said...

uisshhhh bahaya btul aksi2 faris ni..hehheheh..salam kenal..

MiszMama@Haslinda said...

same spesies dengan jemmy ku, kalu cari dia tak jumpa, carilah dalam wardrobe atau dalam kabinet tv. Kelako pun ader, tapi kalu dah masuk dalam wardrobe tu tahap danger dah tu. Tak pasal2 dapat cubit se das!

Yan said...

tu time umur dia berapa tu yg asik menyelit sane sini tu hehehe

Fauzieah said...

akma..haii..salam..budak laki..camtu la kot..skang budak pompuan pun tak kurang hebat jugak kan..hihi..

haslinda..seb baik dia tak nyorok dlm almari baju..lagi naya nak mencari..hihi..

Yan..tuh time umur setahun lebih skek ke bwh laa..alaa..tgh seronok dok explore sana-sini..itu pun kat umah nih tak byk brg..kalo tak lagi jenuh nak mencari..hihi..

znurul said...

ni macam nak kena ada baby baru ni...

Anie said...

HUIK...GANS SUNGGUH...SAMAPI DLM LEMARI DIA PI SOROK

Fauzieah said...

Baby baru?? haha..tak baca kuiz yg ku buat kat FB?? i can handle one only..so lambat lagi la kalo nak baby baru..hahaaa..