Wednesday, June 17, 2009

Macam2 hal anakku..

Di suatu malam..sedang papa faris sebok2 main game..
skali faris pun dok tepi almari tuh..
tongkat pipi tuh..angkat kaki sebelah..gedik2 kaki tuh..
gaya macam org tak puas hati laa..
pehtu buat muke masam jekkk..
mula2 tak perasan gak dia dok camtu..
pehtu biler terpandang jek..rasa nak gelak la tgk dia camtu..
cuit hubby..tunjuk..dia pun tergelak tgk faris..
ngan kaki tuh dok gedik2..mcm org tak puas hati btul laa..
pehtu papa dia tanya laa..'nape faris..'
dia tak jawab..dia tunjuk jek ngan jari..ke arah laptop tuh..
sambil muncung2..hahaha..
rupanyer tak puas hati la papa dia dok main game dari tadi..
dia nak main tak dapat..tu yang merajuk tuh kot..
dah pandai la majuk2 skang nih..
tapi biasanya tak lama laa..
pandai terasa hati plak tuh..
kadang2 tgh main2..bising..kita tegur la suh diam skek..
kalo aku ckp biasa nya takde effect laa..
tapi biler papa dia jek tinggi suara skek..tersedu la dia..
kdg2 buat drama..lari masuk bilik hempas badan atas tilam tuh..
tutup muka..sembam ke bantal..huk alohh..
tp tak nangis pun..tak sampai seminit pastu kuar balik laa..
main cam biasa..sbb tuh la aku malas nak pujuk2 nih..hihi..
macam2 kerenah la skang..menjawab pun yer..
sepatah kita cakap..berpatah-patah dia jawab..uhhh..



nih pas dah hilang majuk tuh..
okey jekkk..main cam biasa jugak..



nih masa hari apa ntah..
sbb aku pakai laptop..
dia tak nak pakai pc..lembab katanya..
so dia amik wayar keyboard tuh cucuk kat tepi almari tuh..
buat eksyen tgh main game laa..
ermm..tatau la perli mama dia ke..protes ker aper tuh..hahaa..

12 comments:

~~ciklinn~~ said...

hahhahahah bijak2 anak teruna ni...pandai lak dia cucuk kat lemari tu... hihihihih mencari line yg lebeih high speed tu... hahhaha

Fauzieah said...

hahaha..imaginasi melampau-lampau tuh..bahyer gak..kdg dia suker buat menda2 di luar jangkaan kita..once dah npk kena marah terus laa..bagi dia paham..kalo tak ikut suka hati dia jek..hihi..

que_zul said...

bijak tul si faris ni..kecik2 dh pandai nk main2 game...

Fauzieah said...

Mmg dari kecik dah pandai main komputer nih..apa nak dikata..mmg tak ajar pun..tp tau jek laa..budak2..dia perhati jek..lama2 pandai laa..itu br game kat pc..
dia dok geram jek tgk game yg v-smile tuh..itu kalo ader psp ker lagi la tak bergerak kot..dah masuk 4 thn nnt kena kontrol2 la skek..
sbb skang dia dah kenal huruf skek2..sok2 kang pandai lak google game sendiri..haru aku nnt..huhu..

Yan said...

owhh pandai mogok skang eh..

znurul said...

wakakakaka...lawaks la gambo faris majuk tu..yo yo orr jer

neezareef said...

weh anak bujang kok majuk2..hihi

Fauzieah said...

hmm..anak bujang aku tuh mmg laa..pandai majuk..tak macho langsung..dah la tak gentleman..
masa gi jusco ari tuh..kat tempat game ader la budak pompuan pegang dia..kecik skek dr dia..
dia marahnyer budak tuh..'no..no..stopp..jgn pegang..' sambil buat muka garang..tp lawak la style marah tuh..mcm org tak takut langsung...hahaha...

Anie said...

amboi anak teruna pun majuk gak ker?

sweetfiza said...

gaya majuk cam farisha je ...
lari masuk bilik sambil tutup muka....
tapi aku selalu ajuk dia je ...
pastu x jadi majuk ler ...
dia plak yg gelak2 ...tp mmg xde nya den nak memujuk....

Fauzieah said...

faris-farisha..cam kembo lakk..ekekekeke...

atty's said...

wakakkaka..faris..perli mama dia ar tuh..aasik blogging jer ,ngn berforum..