Monday, October 17, 2011

Juadah hari ni...

Hari ni macam rajin sikit nak masak2..tapi tetap menu simple2 yg jadi pilihan hati..huhu..mula2 ingat nak buat kari ke,gulai ker..pastu malas la pulak..mengenangkan berlemak-lemak tu kan..tengahari okey lagi..bila malam,mkn lemak2 ni rasa muak ler pulak..so ayam yg 4-5 ketul tu buat sup jek laa..bleh gak hakimi ambik kuah sup tu kan..goreng belen ikan tenggiri seketul..then buat sambal tempoyak cili api bilis+petai..ada salad,then buat sambal belacan..siap tumbuk tu..tu yg ckp hari ni rajin tu..no blender2 laa..tumbuk you..pijar habis sampai ke muka,kes merecik laa..huhu..pastu siap ada anggur,air sirap limau..ecehh..mcm meriah sangat dah rasa tu..apa pun,papa cam biasa laa..mesti bertambah punya laa..settle la untuk hari ni..esok kena pikir lagi..masak apa pulak..haii..gini lah kalau dah nama suri rumah..malam2 sebelum tido pun dah congak2 dalam kepala menu untuk esok..kalau tunggu esok baru nak pikir,alamatnya menung panjang lagi la kat dapur tuh..hehehe...

3 comments:

atty's said...

terliur nengok semua menu yg zie masak

ct rahani said...

sedapnya anggur itam..

Fauzieah @ Chome said...

k.ty..thanks..terliur,tak dapek den nak nolong..hehehe..

ct..anggur hitam sedap kan..manis & rangup..tp mahal sikit kan..hehee..