Friday, May 20, 2011

Sambutan hari guru..

Semalam kat sekolah hakimi,cikgunya bagitau hari ni nak buat majlis hari guru..dah last minute bagitau kan,tak sempat la mama nak cari apa2..kat rumah pun takde apa sangat..kalau ada kereta,boleh gak mama keluar gi kedai ke..dah tu 3 orang cikgu pulak..kalau sorang jek,dapat la mama bagi benda special sikit..so mama bagi cheese tart jek laa..kebetulan memang semalam buat tart shell yang orang order sabtu ni..so mama bakar la sikit untuk pack kat cikgu2 hakimi nih..ini pun berjam-jam nak siapkan tart shell tu..rasa2 dalam 2kg doh jugak tu..sebab gandum je pun dah sekilo lebih..mama dah alter resepi asal dia..sebab sukatan dia tu la susah nak ingat..plak tu ikut sukatan asal,doh tu lembik..lupa pulak nak kira berapa banyak dapat..rasa2 dalam 200 biji lebih kurang laa..tapi yang lebih tu banyak pulak kali ni yg overcooked..terlebih brown dah..yer laa..tak sempat kalau sorang..nak tenyeh lagi..nak jenguk yg dlm oven lagi..mmg tiap kali lepas buat tu flat la mama pastu..penat sebab duduk bangun jek..


Dah settle semua tu,kena pulak buat kad..hakimi dah suruh buat kad dari pagi tu lagi..mana sempat..mama busy jek siang tu kan..dah malam2 lepas dinner tu baru mama buat..dah lalok pun masa tu..suruh jek dia tulis,lukis apa2..mama potong2 jek kad tu..belasah la..mama dah penat sangat time tu..huhu..


Tadi tak pergi pulak tengok diorang..so takde la gambar..mama pergi tadi pun diorang baru siap makan..gambar ada cikgu ambil..hari ni semua pakai seragam kan..sebab cikgu nak ambil gambar,nak buat banner..tengok la kalau rajin,mama mintak copy..kalau tak,beli jek la ngan cikgu yang dah cuci nanti..hmm..ni tengah pikir nak masak apa..hari ni papa balik..petang2 karang sampai la kot..lepas tu hari ni mama kena sambung buat tart lagi..nak letak filling jek..part ni tak susah sangat..lewat2 sikit takpe..

1 comment:

atty's said...

beshnya cikgu hakimi dapat kuih tart.