Wednesday, May 25, 2011

Menanti esok..

Huh..esok mendanya..dah esok la ni pun..dah pukul berapa dah ni..huhu..takpe laa..kira esok jugak laa..sbb belum tidur lagi..baru jek settle semua kerja2..penat..tiba2 hari ni dapat call..tentang sesuatu itu..agak terkejut juga laa..serba-salah juga mula2 tu..lastly ku terima juga la..so,petang tadi arrange hall yang sekangkang kera nih..sebab memang sempit sangat rumah ni jadinya..dah lama nak alihkan kerusi tu ke tepi..biar lapang sikit tengah2 ni..tapi sebab lantai basah tu la yg problem..kali ni tak kira laa..kalau nak rosak pun sofa tu..ku pasrah jek laa..boleh beli baru..kah..kah..kah..tikar kayu tu semua memang dah 'selamat' laa..memang kalau pindah nanti tak bawak dah tu..huduh benar dah rupa nya..tau jek la menda kalau dah terperap kena air,camne rupa dia? huh..puas dah susun2 perabot nak cover dinding yg huduh tu..last2 tak larat nak pikir dah..lantak laa..tergolek-golek dah papa ngan hakimi..penat..tadi dok angkut barang,campak ke bilik atas la pulak..dah bilik bawah ni pun dah jadi stor+dapur extend mama..bilik serbaguna betul laa..yang best tu masa kemas2 barang tu siap hakimi tanya..''kita nak pegi rumah mana ni mama?'' erkk..dia ingat nak pindah rumah dah..hahaha..so ckp laa..kita belum nak pindah rumah laa..pindah barang2 naik atas jek..hahaha..adeh laa..


Hari ni hakimi ada exam lagi..bahasa cina..mcm tak bleh jawab jek tengok tadi..huhu..kena matchkan nombor2 ngan bahasa cina tu..mmg npk dia tak paham laa..lupa la tu..cikgu pun bg test sampai puluh2 nombor..1 sampai 10 pun belum tentu lagi diorang boleh hafal kalau dalam bahasa cina..ada 2 orang je budak yang ambik tuisyen bahasa cina ngan cikgu..yer laa..sebab diorang nak masuk sekolah cina..dah tengok hari tu sekolah cina yang baru tu..satu building ajer..padan la org cakap ramai budak melayu jek kat situ..huhu..takpe laa..memang nak hakimi ambik bahasa ketiga..tapi tunggu dia besar sikit nanti,tengok dia minat apa..hari ni ke sekolah semangat juga..walau pun dah tau ada exam..pagi ni mama kena hantar lagi laa..dah papa minggu ni kena pergi awal..mengajar la pulak..papa pun nak jadik cikgu pulak ke..hahaha..


Kesian mama tengok bawak beg tu..berat nampak nya..sampai senget2 jalan..huhu..eiii..nasib baik la rumah dekat jek..selalunya kalau time balik,mama yang galas beg tu..tu laa..mama suruh makan banyak2..baru bleh bawak beg besar..tapi dia jawab pulak..nanti kalau makan banyak,jadi besar,camne nak gi sekolah..pulak dah..sebab dia ingat sekolah dia tu kan untuk budak2 kecik besar dia jek..so kalau dah besar macam mama ni tak boleh dah la sekolah situ..adehh..payah..asyik menjawab jek..


Cerita pasal menu pulak,hari ni masak nasik lemak jek..apa yang ada jek laa..habis korek dah tu..rabu kena gi pasar malam jugak la camne2 pun..rasanya dah 2 minggu kot miss pasar malam ni..hmm..okey laa..nak tido dah..esok nak bangun awal..mintak2 la semua berjalan lancar..nervous aii..huhuhu..

1 comment:

Cik Puan Zura said...

sedapnya sambal ikan bilis...