Thursday, January 27, 2011

Suke..suke..menjadi jugak..

Hari ni kes tak puas hati ngan kek lapis semalam,buat lagi laa..
resepi lebih kurang sama jek..tapi yang ni letak haw flakes..
nama dia kek lapis kukus velvet..
ambik dari yatie memories..tp lupa dah link blog dia..
sebab memang takde dalam list pun blog dia..
ntah camne hari tu blogwalking..lompat sana-sini..tup2 sampai ke situ..
nampak ada resepi yang berkenan,terus copy paste..
skang nak bukak balik dah tak tau laa..huhu..



Tengah kukus kek ni tadi,tiba2 gas habis..
woo..stress kejap..takut kek tak jadi la kan..
sejam jugak la terbantut proses mengukus tuh..
tapi alhamdulillah la menjadi elok jek..
memang tekstur dia,rasa pun lebih kurang ngan kek semalam..
cuma yang ni ada haw flakes..rasa masam manis tu..
i like..tapi faris don't like la pulak..
dia memang tak suka kek yang ada menda2 gini..
nampak pulak haw flakes tu basah2..lagi la dia tak nak makan..





Dapat gak la 2 tupperware kecik..
mula2 kukus dalam tupperware besar sikit..
beriya la alas ngan baking paper tu..
pastu tak cantik la jadi tepi2 tu sebab baking paper tu berkedut-kedut..



Dah habis satu bekas tu..ada balance sikit jek lagi..
so buat dalam bekas lain pulak..
belasah jek kukus terus dalam container tu..
takde alas2..takde sapu2 butter nya..
dalam hati..lantak la nak jadi ke tak..dah penat masa tu..
elok jek laa..sikit pun tak melekat..
lembut..gebu..dah macam apam eskrem yang selalu buat tu pulak..
lepas la nak makan sendiri..yang penting mudah nak buatnya..
thanks pada tuan punya resepi..tak tau sape tuan asalnya..
memang dah terpikat ngan resepi ni..
kiranya lepas ni akan jadi salah satu resepi pilihan laa..
mana tau kalau dah terror nanti bleh la buat jual pulak kan..hehe..

2 comments:

zh-ena said...

cantik la colour kek tu

Fauzieah said...

hehehe...tq..dah mmg suka kalau bab kaler2 ni..hihihi..