Thursday, October 29, 2009

Cerita Faris..

Hari nih nak citer pasal faris jek laa..
dekat rumah nih selalu ada kucing datang..
kucing orang sebelah laa..
ikutkan aku memang tak suka nak bela kucing..
leceh nak jaga kencing berak dia..
tapi kucing nih pandai laa..
dia tak berak kat rumah kami..( so far laa..)
hari2 dia akan datang panggil2 faris..
si faris nih pun apa lagi..pantang dengar jek..
mula la nak keluar laa..bagi kucing tuh makan biskut laa..
abih gitu jek la biskut fish dia tuh..
dia cakap makanan kucing..hahaha..
apa pun aku tak bagi sangat dia dekat2 ngan kucing..
takat main2 gitu jek takpe laa..
tau jek la bulu kucing nih tak elok..
aku pun tak bleh sangat..



Satu hal lagi..faris nih kan penggeli..
lantai rumah ni tak nak pijak..
kalo terpaksa..terjingkit-jingkit la dia..
dulu jingkit2 biasa laa..cam kita jingkit tuh..
tapi skang lain pesen lak jingkit2 tuh..
kita tengok pun rasa cam sakit jek kaki tuh..
risau gak kalo biar nanti kaki jadik bengkok lak..
tulang budak kan lembut lagi..
dah suruh pakai selipar dalam rumah..
time ingat dia pakai laa..time nak cepat..dia lari2 jingkit laa..
ntah apa la yang dia rasa geli sangat..
masa rumah dulu takde la sampai camtu skali..
rumah nih lantai marmar tuh pecah2 gitu..tu yg dia rasa kotor kot..
puas dah explain kat dia..siap mop depan dia lagi..
still tak nak pijak gak..haii..pelik btul..
kalo gi rumah orang pun..dia rasa lantai tuh kotor ker..camtu la..
kadang2 tak kotor pun..tapi ntah..tak paham laa..
takut jek orang terasa kan..
tapi dah memang dia camtu..kat rumah pun camtu..



Tengok la kaki dia..camne dia berjalan..
kalo pompuan nih aku dah hantar gi kelas ballet...hahaha..
aku try nak berdiri camtu pun tak boleh..
sakit woo kaki..tapi dia nih senang2 jek..iskk..heran btul laa...

6 comments:

ezzati said...

uiksss..smpai cmtuu skali..kecik2 dh pandai..hehe..

zaza said...

huis.. tak boleh biar.. takut tulang jadi lembut.. nanti, TAK STABIL plak kaki dia..

wawerque said...

ikut cik wa ek.. sayang kucing..
kui kui kui..

Anie said...

boleh join qiesha nyer class balet nih...he...he..

Fauzieah said...

zati..ntah la mana dia belajar camtu..geli sgt2..menda yg ptt geli tak geli plak..hihi..

zaza..tu la yg bg dia pakai selipar tuh..tp kdg dia malas..

cikwa..haa..menurun ngan cikwa la tuh..so far tak penah khianat lagi kat kucing..nak main tp kdg2 takut2 gak..

anie..join qiesha ehh..hahahaha..tu la kalo girl dah lama ku hantar..hahaha...

ariena said...

hmm...lain macam laa cara faris jingkit tuh....riso jek tengok...tak ker terjatuh?