Monday, August 03, 2009

On saturday..

Sabtu seperti biasa laa..gi pasar tani kejap..
dah tengahari pun..then breakfast skali la kat mamaks..hihi..
pastu gi rumah pak long faris laa..
atuk ngan nenek nya pun datang kan..
lepak2 jek laa..
nih faris test car seat baru..
dah lama nak beli nih..
nak beli yg besar tuh kan menyemak jek..
yang dulu pun tak pakai..bagi orang jek..
lama dah cakap kat papa dia..beli jek yang camni..
sebab skang dia suker dok tepi tingkap tuh..
tengok keta sumer..pakai nih tinggi skek kan..
mula2 tengok dulu kat jusco laa..sweet cherry punyer..
dulu rege RM69.90..pastu turun..jadik RM59..pastu turun lagi..
bln lepas ke gitu nampak RM49..nih baru nih tengok dah RM39..
so cakap la kat papa dia...biler lagi nak beli..dah murah la tuh kan..
nak simpan senang..tak makan space byk pun dalam bonet tuh..
kalo nak travel pun senang..bleh jek sumbat tuh..
lastly beli la jugak..okey jek..
faris pun suker jek..sebab tinggi skek..dah bleh ngintai2 kat luar..
papa pun suker sebab murah kan..mama pun suker sebab tak yah nak riba2 faris dah..
tapi kadang tuh dia buat gak perangai nak duduk depan tuh..dekat2 takpe lagi..
kalo jauh2 suruh dok belakang jek laa..kebas kaki aku nak riba2 dia..huhu..
cuma biler dia terlentok tuh kena betulkan laa..tak leh duk dalam tuh laa..
sian plak kat dia..terteleng jek kepala nnt..
biler dia nak tido..angkat jek la menda tuh..letak kat bawah..
dia baring jek kat seat tuh..



Petang masa kat umah pak long faris..
fil balik belikan kek seketul..
ingatkan nak smabut besday in advance twin ker..
rupanyer fil cakap belated besday aku..hahaha..
adehh..dah lama benor berlalunyer..masuk bulan 8 dah haa..hihi..
takpe laa..best jugak leh makan kek..
baru jek ari tuh rasa tingin nak makan..
tp dah selalu sangat makan yang chocolate indulgance nih..cam muak lak rasa..
senanyer sebab masing2 baru lepas makan nasik..terus sambung makan kek..
tu la pasal..tapi kejap jek la tinggal skek jekk..
budak2 jek yang tukang sebok..tiup lilin sumer..
dah tua2 nih malu la nak tiup2 lilin..hahaha..

3 comments:

sweetfiza said...

cam dah kecik je tgk topi faris tu ..
tp tetap x tinggal yerr ....

znurul said...

afiq pulok suke duk tengoh2 antara seat mama & ayah...tapi dok apa lah kete aku kiut miut jer..jadinya tangan ayah sokmo jadi penyekat dia lah kat tengoh2 tuh..cadang2 emergency break..ehehe..

Fauzieah said...

fiza..ha'ah..mmg kecik pun..tak jumpe lagi yg besar skek..ari tuh jumpe..dia tak nak..kata tak lawa laa..tak yah beli..topi dia dah cantik..iskkk..

nurul..bahyer la kalo dok tgh2 tuh..sempit tgh tuh..jln dekat2 tahan lagi..ni pun kalo dia berdiri tgh tuh mmg papa dia maroh..pasal dok napok nok tgk cermin belakang kang..huhu..