Thursday, August 06, 2009

Last night story....

Semalam kuar kejap..beli brg masak kat jusco..
risau gak nak kuar kat ramai org kan..tapi belasah jek laa..
lagipun kat sini tak sesak sangat..lengang jek pun..
balik tu singgah klinik laa..sebab faris still batuk2 lagi..
dah bunyi dada dia..ubat nak abih camtu gak..
ramai lak orang semalam..ader beberapa org yg kena H1N1..
iskk..seriau jek aku..dah la tak pakai mask nih..
baru jek beli mask semalam..
sampai turn jek terus masuk..tgk2..ehh..doktor wan..
lama tak jumpe doktor nih..dah 3 thn lebih laa..
padahal klinik dia..tapi dia slalu siang jek ader..tu pun sekerat hari jek..
kitorg biasa gi klinik malam2..
then dia tegur..ingat lagi dia rupanya kat kami..
dia tegur faris..ehh..dah besar laa..dulu jumpe dalam perut jekk..hihi..
dulu doktor nih la yg slalu aku jumpe masa check up..
sampai 6 bln jek gi check up kat ampang puteri lak..
dia siap tanya..takde adik lagi ker..hahaha..
adeh..ku jawab jek laa..takde lagi laa..payah lak kali nih doktor..
dia gelak2..wahh..kena mintak petua ni..hahhaa..
petua aper nyer doktor..budak faris nih tido skali..kacau daun..
pehtu dia gelak..patut laa..then dia cakap kat faris..
nanti tido sendiri la yer..faris angguk2 jek laa..mcm paham..hik..hik..hik..
biler doktor suruh buka mulut ikut jek..
then doktor ckp..cantiknyer gigi..tak rongak lagi yer..
aku jwb laa..cantik laa..sbb hari2 kena paksa gosok gigi..ekekeke..
pastu dia dok pot pet ngan doktor..
bleh plak dia citer kat doktor..gi tgk transformers..tunjuk la kat doktor selipar transformers dia tuh...doktor kata cakap banyak la budak nih..hahaha..
okey laa..doktor kata tekak dia tak merah pun..just batuk la ada kahak..
tak yah amik nebulizer la doktor kata..sbb tak teruk mana..
then check aku plak..ulser dah tumbuh kat mulut nih..
pastu sakit idung kan..terus dia kata..ader sinus ehh..
then dia bagi ubat resdung laa..ubat tekak skali..antibiotik..




nih kat rumah laa..saje test pakai mask tuh..
elok plak dia pakai tuh..
ingatkan kot dia nak bukak ker..
sbb masa kat klinik tuh lagi dia dok pandang jek org pakai mask..
sambil sengih2..then ckp kat dia..nanti faris kena pakai tau..
mula2 dia cam blur gak laa..
then aku ckp..faris batuk kan..nnt kena pakai mask nih..
baru tak kena org..then dia angguk2..
pastu aku ckp lagi..skang ramai org sakit kan..batuk..faris tgk..jgn duk dekat2 tau..nanti faris batuk gak..kena makan ubat..dia angguk2 sambil jwb..tak nak makan ubat..haha..
pastu ckp lagi..faris nnt balik basuh tangan tau..
jgn masuk mulut tgn tuh..sbb dia dok pegang2 kerusi..gosok2..duduk atas lantai laa..
dia angguk2 lagi..iskk..budak nih..geram jek aku tgk dok angguk2 camtu..
rasa cam aku dipermainkan jek..sebab?? mula2 angguk jek org ckp pape..tny paham ker tak..pandai lak jawab pahammm...tapi bila suh mkn ubat mula2 angguk..biler sampai masanya..lariiiii...huhu..



semalam makan kat noodles station laa..
dah boring lak balik2 kedai2 situ jek laa..
malas nak gi tempat lain..dah nak beli brg kat situ kan..
sebab sakit tekak..so order air panas semua..
hubby punyer peach tea..aku punyer honey lemon tea..



nasik goreng tom yam hubby punyer..
mmg style bodoh tul laa..
takde pe sangat pun..



nih aku punyer spicy kuey teow..malas nak makan nasik..
kuey teow pun kosong jek..ader la 2-3 ekor udang tuh...
mahal lak tuh..RM6 sepinggan..
kalo beli kuey teow paso malam pun lagi sedap aku rasa..
tapi dah 2-3 kali kot aku makan nih..huhu..
dah tak tau nak makan aper kat situ..tgk mee dia pun tak selera aku..
penah mkn dulu rasa cam mee megi jek..
baik aku makan megi jek kalo gitu..
dia nyer perasa tuh kuat sgt kot..
tak leh nak telan aku..
takpe laa..pasni takde dah makan2 gini..
duduk jauh nnt seminggu skali jek la kot kalo mkn kat luar..huhu..

4 comments:

znurul said...

baik mu masak sendiri bawak kedai makan kat sana..huahuahuaaa

Fauzieah said...

tu perli aku ker aper tuh..huhu..
pasal tak leh nak masak la tuh gi makan kedai..kalo leh masak aku tak pegi la pulak mkn kat luar..huhuhu..

ninie said...

sama lah kita chome... demam huhuhu...

Yan said...

qispun same... geleng2 angguk2.. dia paham ngan tak paham same jek.. hahaha