Wednesday, July 15, 2009

Kluang-JB-Melaka

Hari ahad lepas bertolak ke kluang..
ikut hubby out station laa..biasa la..
dah dia suruh ikut..ku ikutkan jek laa..
walau pun mula2 rasa cam tak nak ikut jek..
sebab sumer dok sehari jek..
tak sempat nak buat aper pun..so isnin tuh kat kluang laa..
sampai tengahari tuh checkout kul 12 laa..
pastu gi makan2..ngan opismate hubby sumer..
then bertolak ke JB plak..
on da way tuh hubby tanya nak singgah ayer hitam ker..
aku pun kata ikut laa..sebab aku mana penah gi situ..
tak tau aper yang ader..tapi biasa dgr tempat shopping laa..
so singgah situ jap..sebab dekat jek ngan exit highway tuh kan..
waaa..meroyan jap aku..macam2 ader..duit jek takde..huhu..
tapi sempat la beli skek2..amik syarat..tak nak putih mata org kata..hihi..
selama nih saje jek laki aku tak nak cakap tempat tuh..
takut jadik camtu laa..kuar kul 2 tuh..bajet leh sampai awal la kat jb..
skali singgah situ..sampai kul 4 lebih haa..huhuhu..
then sampai jb dah lewat la jugak..lebih kurang kul 7 gak laa..



Faris tido masa singgah kat ayer itam tuh..seb baik laa..
kalo tak nanti dia nak macam2..lagi susah..
aku belikan la spongebob nih kat dia..
suker sgt dia..
alahhh..murah jek pun..rm10..hihi..
bawak naik kat otel la nih..tido skali..
masa kat jb lak dapat katil 2..
so dia tido sorang la katil single tuh..
nak pulak..mula2 ingatkan poyo jek..
kalo kat umah agak2 nak ker tido asing camni..
tapi kalo tido bilik lain2 mesti dia tak nak..takut katanya..
nak letak tilam lain kat bilik tu pun smepit sgt dah..
nanti laa..dah pindah nanti leh ajar2 tido sendiri..


Masa kat JB plan nya nak jumpa kawan masa skolah dulu..
lama giler tak jumpe..tup2 last minute dia cakap ader kelas memandu lak..
so tak jadi la pegi..tapi ada la dia sms ckp suh datang jek rumah dia..
leh lepak2 umah dia dulu..sementara dia abis kelas tuh..
tapi segan la plak..ader adik dia jek kat rumah tuh..aku bukan kenal pun..
so tak jadi laa..hubby nak cepat masa tuh..
pas checkout tuh dia kena gi keje balik..
so susah la nak singgah umah member tuh..nak cari umah lagi kang..sesat lak..
kalo dah kenal takpe..senang..tuju jek ke mana2..
pastu hubby campak kat jusco jek laa..
jusco bukit indah tuh..dekat lak ngan umah qiqi..
then jumpe qiqi skali laa..hihihi..
makan2 kat black canyon tuh..qiqi banjer..
segan laa..asyik qiqi jek banjer nih..tu pasal mula2 tak call qiqi bgtau kat jb..
sogan dah den..huhuhu..
pastu faris cam biasa laa..kalo gi jusco mesti cari gak tempat game tuh..
mula2 tuh lembik jek..jalan pun monyok jek..
dah dapat main game tuh baru la seronok tgk..
anak qiqi pun sama naik..sakan ha mirza tuh..asyik nak lari2 jek..
tak senang dok dalam stroller dia..
lenguh gak ler kaki nih..
pastu qiqi ajak gi rumah dia..so ikut la gi sana..
lepak2 tunggu hubby siap keje..
kata abih awal skek..tapi lewat gak ler..dah petang sangat dah..
hubby datang tuh..siap2 mandi faris then bertolak ke melaka plak..
sampai melaka dah kul 9 lebih skek..
pas check in hotel baru gi makan..
hubby bawak makan ikan bakar kat umbai tuh..
tapi ntah..tak sedap pun..agaknyer kedai tuh masak tak sedap kot..
sedap lagi ikan bakar makan kat kluang malam baru nih..
dah la nak sampai ke umbai tuh bleh tahan jauh gak ler..
kat melaka nih plak dok hotel ayam jek laa..King's Hotel..
aku cakap kat hubby..otel eskrem..hahaha..
itu pun dah lari bajet nih..tapi dapat katil 2 gak..
faris tido asing laa..internet ada laa..
itu yang dapat update nih..hihihi..
harap2 balik cepat la ari nih..penat dah rasa..
aku dah terbayang kain2 baju yg menunggu utk di dobi tuh..
nak jek aku antor ke dobi..tp laki aku suh basuh sendiri gak..adehhh...
kang nak makan asam pedas laa..tapi mana la yang best kat sini..
dah kat jb tak sempat nak makan asam pedas..huhu..

7 comments:

neezareef said...

asal ko x btau aku leh aku banjer ko lak kt bp..hihii

lor faris sama mirza ke tuh..nk sama beso badan

znurul said...

pulanglah ke pangkal jalan...ehehe..

Fauzieah said...

alaa..ko keje..susah la nak jumpe2 nih..bp tuh jauh ker eh dr jb...hihihi..

ha'ah..nampak cam adik-badik la plak 2 org tuh..berat pun dah lebih kurang..cuma faris nih halus tinggi laa..mirza bolatt..tak larat aku nak dukung..huhuhu...

nurul..yer..aku udah pulang la nih..letih plak rasa..siap la aku mendobi nih...

que_zul said...

mirza isi tebal..faris tinggi..mcm adek badek ngan topi nyer, pakia baju belang2 nyer....yg pasti, anakku itu ligat...penat kejar dia....

Fauzieah said...

Tgh umur camtu gitu la qq..
tgu dah besar skek..dia pandai la nnt..
faris dulu pun masa besar tuh risau woo nak lepas..sbb ligat gitu laa..tgh tak tau aper..tak takut org lak tuh..suker lari2 dr kita..main sorok2 laa..hishh..takut jek pegang brg2 pecah kang..berganti laa..
tp tak penah lagi la jahanamkan brg2 org takat nih..hihi..

atty's said...

macam kembo pun ado faris ngn mirza

ct rahani said...

owh kalian berjumpa2an lg ek.. kemain sonok ha faris main2 ngan mirza kt jusco tuh..