Tuesday, June 09, 2009

Gelagat anakku...

Masa kat kuantan baru nih..
nih jek la keje faris..main game jek..
nak plak laptop banyak..sorang satu laa..
sampai mama ngan papa nak gi jalan pun tak nak ikut..
siap babai2 lagi..masa nak balik pun tak nak ikut gak..
suh tinggal dia kat umah atuk..
padahal takde sorang pun kat umah masa tuh..
punyer la susah pujuk dia masa nak balik kl ahad tuh...
siap dah tutup lampu sumer pun still tak nak gerak lagi..
geram btul la masa tu..buat2 kunci pintu pun tak jadi gak..
dok main lagi..adehaii..geram jek..
macam la kat umah tak dapat main..
last skali papa dia yang pujuk..itu pun pas tgk mama dia dalam keta dah..
baru la kelam-kabut masuk keta..takut plak kena tinggal..hmmm..



Nih masa kat kenduri..
sakan la dok mkn telo jek 2 hari tu..



biler bebel2 kat dia..dia ajuk2 jek ckp kita..
skang lagi laa..siap buat muke laa..geram jek rasa..
time tak nak dgr ckp tuh..rasa nak picit2 jek..
kalo kat umah tuh dah kugomol2 jek..huhu..



Nih dalam keta laa..on da way balik kl masa tuh..
dia dah tido..pastu terjaga..
makan2 biskut..minum..
pehtu nak duduk tepi tingkap tuh..tgk keta..lori..
tup2 tgk dah ternganga pulak..
suh baring tak nak plak..
dia bising sebab silau tuh kan..
tu pasal la tak suker jalan siang2..panas..
so topi tuh mmg tak bukak laa..seb baik tak mintak pakai spek..
slalu kalo silau mintak nak pakai spek la..
nampak dia dah ngantuk sgt tuh..so suruh la baring..
betul2kan bantal tuh..lastly baring jugak laa..
dah berapa kali dia tido..bangun..tak sampai2 jugak..
abih nak buat camne..selalu kejap jek dari ktn-kl..
kali nih sampai 6jam..



6 comments:

sweetfiza said...

faris cam farisha gak ...suka sgt makan telur ...
penat sgt la tu sampai ternganga2 mulut tu tido..
hikhikhik....

atty's said...

penat sgt faris hah..terlentok..

Haslinda said...

hahaha..dan jgk mama dia ambik gambaq tgh lena baik punya dalam keta

Fauzieah said...

hahaha..rasa budak2 kalo ngan telo mesti suker..
tp faris nih telo rebus jek suker..kalo goreng ker tak nak plak..sbb dah tak npk rupa telo kot..

itu lah linda..laki ku ckp..mama dia kijam laa..budak tuh tgh tido nganga camtu gi amik gambo lak..ekekeke...

abih tuh..ku dah tergelak biler paling belakang tgk tido camtu...hihi..

neezareef said...

abg faris tetap dgn topinye..

myra pn suke mkn telur rebus

Fauzieah said...

neeza..topi tetap maintain tuh..
topi tuh dah kecik senanyer..tak jumpe lagi yg besar skek..
kalo tak leh beli..sbb dia suker topi camtu jek..kalo kuar jalan2 mesti cari topi..penah la tertinggal..bising dia..mana topi..kalo malam tak kisah sgt..tp kalo siang2 gi pasar ker..kena pakaikan jugak..kalo tak sian lak paler panas..cepat lak demam kang..