Friday, May 22, 2009

Another order of Puding Marble

Semalam aku bertungkus-lumus siapkan puding roti marble nih..actually opismate hubby yg order nih..diorg nak buat makan2 utk majlis baca yasin katanya..last minute cakap nih..dah la aku takde barang2 dah..so gi beli la kejap..mula2 cakap nak banyak gak..aku tak sanggup kalo byk2..sbb tak larat satu hal..plak tuh tak muat peti lak kang nak sumbat..so buat la 2 adunan..

Dah siap aku buat tuh..skali hubby call ckp ader 2 org lagi nak..pulak dah..
puding sama lak tuh..malas tul la aku..sebab leceh la puding nih..
silap2 buat berketul laa..tu pun yg mula2 aku buat tuh campur agar2 mcm2 jenis brand..
risau gak kot tak jadi ker..sebab maklum jek laa..kdg agar2 nih tak sama..ader jenis yg kena letak air lebih..aku dah biasa guna 1-2 jenis agar2 tuh jek..seb baik keras gak akhirnyer..walaupun lambat skek..pastu aku buat jugak la 2 adunan lagi..sumer skali 8 loyang..mana la muat peti aku tuh..so potong siap2 laa..sumbat selagi boleh jek dalam peti tuh..seb baik barang2 dah tak banyak..aku kan dalam proses nak abihkan stok brg2 kuih aku tuh..sebab nanti nak pindah..

Yang last buat tuh diorang mintak nak satu kaler kedah..satu kaler johor..
macam2 laa..aku takut kang tak lalu lak tgk kaler pelik2 tuh..
hubby kata ikutkan jek laa..sebab menda memang dah ader..
so belasah laa..janji diorg bahagia dah laa..hahaha..
aku pun pandai2 jek ejas skek2..buh perisa lain2 skek..
tak nak la kang rasa sama jek..
dah semua tuh nak buat makan2 utk majlis sama kan..
nampak jek lain2..walhal menda sama jek..huhu..

Okey..the main point di sini yang aku nak cakap..
dah bgtau kat hubby dari ari tuh..kalo pindah nnt..aku nak peti beso sebijik..ahahaha..
tuh laa..dulu lagi aku ckp kalo beli peti..beli yg beso terus..
dia beli seblom kawen lagi..dia kata alaa..takat kita berdua jek nak wat pe peti beso2..
haaiiii..dia ingat org beli peti nih setahun skali ker..
kan dah skang nih aku mintak peti lain gak..
lagipun peti nih leceh laa..kena defrost sendiri..tension jek aku..











4 comments:

SyahNur said...

wah.. wah.. mcm2 kaler dah puding ni.. haha.. kelakar gak order dr diorg ni, siap ade kaler kedah la, johor la.. hehe

Fauzieah said...

Hahaha..tuh laa..semangat kenegerian btul laa..seb baik puding tuh belang2..kalo buat satu kaler jek..biru..merah...wahh...rasa takut plak org nak makan nnt..huhu..

atty's said...

wah..zie..cantek..agar2nya,,

MaMaSiTi said...

ERm..terliur ar MaMACt tengok...mesti sedap...