Thursday, January 19, 2012

Terapi diri....

Pagi2 tadi dah memanjakan tekak dengan kek..kemain lagi makan kek..sempat singgah jusco rawang semalam..lalu secret recipe,tapau la kek 2 ketul nih..coklat tu pulak mama sambar masa dalam jusco tu..mula2 ambik yg kotak besar lagi tu..juling jap bijik mata papa..dia bagi kat mama yang 3 pcs punya tu jek..ahh..tak cukup..mama bedal la yg besar sikit..geram punya pasal la tu,tak dapat apa yang dihajati..kira macam terapi untuk mama la nih..huhuhu...


Semalam ikut papa gi meeting kan..so cam biasa la mama ngan kimi tercampak la kat midvalley..ingatkan dah boleh dapat la oven baru..tengok kat jusco tu,ada la yang mama nak tu..tapi rupanya dah takde stock..memang tinggal yang display tu laa..dah la tak cukup parts..lama dah tengok..punah harapan betul laa..tengok kat harvey norman pun takde..then papa pun sibuk jugak mencari barang2 dia..asyik2 la dok usha2 tablet tu..dari nak beli ipad,ke samsung plak..pastu mcm dua2 tu tak jadi..nak angkat yg lain pulak..banyak jenis dah ada sekarang kan..asus ada,motorola pun ada..toing2 bijik mata laa..papa biasa lah,mesti nak yg ada kegunaan byk,praktikal, dan murah..so ipad ngan samsung galaxy tab tu mcm dah kena rejet laa..sebab tak memenuhi kriteria..alang2 nak beli kan,papa cakap baik cari yg kegunaan dia ala2 laptop laa..bleh masuk gambar,cucuk usb semua tu laa..tu yg lama jek dok usha tu..ada satu brand tu,asus transformers prime..menarik jugak..tp mahal sikit laa..so tengah pikir2 la tu..mama tak bagi papa beli,selagi mama tak dapat oven..hahaha..kejam betul..tak kira laa..bukan mama nak sangat pun,papa yg sibuk2 nak beli menda alah tu..walhal dia yg nak pakai tu..huhu..kalau nak beli nanti,kena gi low yat ke..tak bleh la beli kat tempat2 camtu..rege tak best..huhu..mama terima jek kalau orang bagi,tapi nama nak ambik tahu menda2 gini,takde laa..tak paham laa..kalau ada,pandai ler nanti nak godek2 pakai..hahaha..

Tu yang balik semalam,papa ajak singgah kat jusco rawang,kot2 ada oven tu..tapi takde jugak..nak cari kat mana lagi laa..kena jelajah kedai letrik la pulak nampaknya..tu yang payah sikit..satu sebab masa..satu lagi,kedai2 kat sini pun tak banyak..biasanya jarang ada oven camni..brand biasa2 tu ada laa..nak kena google la kat mana ada kedai yang jual nih..hermm..hari ni kimi ponteng sekolah lagi laa..kejut pagi tadi payah benar nak bangun..semalam tido lambat..last2 pukul 9 baru dia bangun..cakap nak gi sekolah..aiyoo..rasa nak cepuk2 jek..huhu..tapi sebab tak gi sekolah,mama bagi homework la sikit kat dia..elok sikit mood dia hari ni..nak buat la jugak homework..esok ada birthday kat sekolah dia..tu yang sibuk jek buat homework,takut mama tak bagi pegi..nanti tak dapat bawak hadiah..hehehe..


Hari ni macam dah malas nak masak sebenarnya..tapi kena masak jugak..sebab ada la serba-sikit barang2 tu..mood nak balik kampung pun macam on off jek..kejap rasa nak balik..kejap rasa malas pulak..entah laa..hari tu macam dah excited laa..semalam ikutkan ayah,mak & yana nak singgah rumah..diorang pergi seri iskandar,ambik irah..tapi sebab kitorang takde kat rumah,tu yang tak jadi singgah..mula2 nak tunggu jugak..tapi masa tu diorang tak comfirm pun nak singgah ke tak..tu yg ikut papa gi pj tu..so tak dapat la nak kirim barang2..ni dok pikir lagi nak balik ke tak..susah sangat nak buat decision kali nih..dengan problem rumah lagi tak settle..tak dapat kata putus lagi..malas nak berharap dah..papa cakap,ejen tu dah tanya2 camne..kalau nak,suruh booking dulu..takut orang lain booking pulak nanti..tapi papa takut tak lepas loan jek..tu yg tak berani booking dulu..lagipun untuk booking tu banyak jugak tu..kalau boleh kawtim takpe la jugak..mama dah pasrah laa..malas nak berharap lagi..kalau dapat,dapat laa..kalau tak,cari lain laa..mungkin akan dapat yang lebih baik..? Papa pun tengah dilema jugak..takut2 nanti tiba2 jek tak jadi pindah..diorang kat opis tu pun tengah ding dong lagi..kejap kata camni..kejap camtu..yer laa..tempat yang nak masuk tu dah la tak cukup..tapi apa2 pun mama tetap rasa kena pindah jugak..tak perlu duduk kat sini..biar la duduk tengah2 sikit..at least kalau pindah ke pj ke..bangsar ke..kl ke..bangi ke..still boleh lagi laa..compare kat sini,jauh bebenar la kalau nak berulang pun..

Entah la camne..puas dah dok tunggu..tunggu..bosan dah rasa nih dok hadap rumah ni..dengan kerenah org2 yg menyakitkan hati tuh..apa pun tak boleh laa..tak suka la bila dalam keadaan tak pasti camni..dok tertanya-tanya jek sepanjang masa..papa pun asyik busy jek..nak settlekan satu2 benda pun makan masa..sedar2 masa makin berlalu..pastu mula la tu tak sempat,ni tak sempat..kalau mama bagi cadangan2 tu,bukannya terus nak buat..dok tunggu..tunggu..nanti..nanti..kalau nak,buat cara betul2 mcm nak..kalau tak nak,sudah laa..jangan main tarik2 tali camni..tak suka laa..tu yg malas nak berharap dah..ada papa cakap pasal rumah tu pun,mama dengar jek..malas dah nak cakap..frust sangat dah nih...

4 comments:

ayang007 said...

salam chome... tgh cari oven ekk??nak oven mcm maner tue??

Fauzieah @ Chome said...

oven brand delonghi,42L punyer...hehehe..nape,ada ker? :)

nasibah said...

salam, search kat internet pasal katil bentuk kereta, tiba2 come across your blog ni. boleh bagitau kat mana kedai perabot yg ada jual katil bentu kereta tu? tq

Fauzieah @ Chome said...

banyak kedai2 perabot ada jual katil2 camtu..cuma kdg2 diorg takde display..kena tgk katalog then baru diorg order dari kilang dulu..mcm yg saya beli ni pun,kena order dari kilang..beli kat kedai dekat rumah ni jek..cuba la cari kat kedai2 perabot yg berdekatan,biasanya ada..