Friday, July 29, 2011

Merewang...

Akhirnya dapat gak bertenet kembali..2 hari tak dapat tenet..ada pun bleh on kejap2 jek guna broadband yang mengalahkan siput itu..puas la check apa yang tak kena..kali ni tak call la tm centre..sebab rasa2 macam berpunca dari modem jek..line tepon okey jek..papa pulak busy sangat minggu ni..nak godek2 pun tak sempat..boring yang amat la rasa..semalam baru la dapat godek2..itu pun dah tengah malam..balik dari kerja..check punya check rupanya ada setting menda ntah silap..hari tu ada papa tukar password..tapi lepas tu okey jek..2 hari lepas jek tiba2 tak bleh nak connect..okey..dah settle masalah tu..berbalik pada cerita semalam..

Petang semalam,ikut la papa gi pj..cam biasa la,lepak kat midvalley..keluar agak lewat la jugak..sebab papa kena siapkan report untuk present petang tu..dah pukul 3 lebih masa tu..sampai midvalley pun dah pukul 4 lebih laa..elok tengah lapar,budak hakimi ni terus order..'hakimi nak makan kenny rogers..' hamboihh..sejak2 dah tau sebut kenny rogers tu kan,laju jek order..kalau tak,tau tunjuk2 jek laa..biasa la dia..menu roti sup...garlic bread ngan soup jek laa..itu pun biasanya sup tu dia cicah2 roti jek..dengan mama,sorry laa..mama paksa jugak dia hirup sup tu sampai habis..dah ler nak mkn mahal2..hahaha..berkira pulak mama kali ni..huhu..bukan apa..kes tak puas hati..mama mana kenyang makan kat situ..nak order ayam macam tak lalu pulak..last2 mkn sandwich jek laa..dah ler mahal..tak kenyang pulak tu..selalu kalau ada papa,mama tak berkira pun nak order..ni sebab kena bayar sendiri tu yang tak puas hati tu..huhu..


Puas hati la budak ni dapat makan..dapat ikut kehendak dia..pusing2 dalam jusco tu..mintak pulak nak main game..malas nak dengar dok merengek-rengek..lagipun dah lama dia tak dapat main game tu kan..bagi jek laa..tgh sale kan sekarang..tapi tengok baju2 macam tak best pulak..ada gak la beli 2-3 helai..tapi yang murah2 jek..mmg yang clearance stock..tak kisah laa..janji baju baru..heheh..dah takde la pulak baju cars hari tu..hari tu malas nak beli lagi..sebab takde duit..yer laa..dah ler mahal..rambang mata pulak tu tak tau nak ambik yg mana..tgk2 dah takde pulak..haduiii..berkenan benar ngan t-shirt tu..nanti la cari kot2 ada kat tempat lain..


Dalam bilik air jusco pun boleh posing..baru upgrade kan bilik air dia..selesa kalau masuk toilet kat jusco..user friendly..tak macam yang kat luar tu..nak guna paip pun takde..paling benci kalau jenis yang tembak air dari bawah tu..tak suka laa..huhu..


Papa datang pun lewat..dah pukul 8 lebih masa tu..terus gi dinner laa..masuk pizza hut pulak..belasah roti soup lagi budak sorang tu..haiii..apa nak kata..memang itu jek makanan dia..dah tu siap komplen,satu set tak cukup..malas nak order lain dah..kang lambat..last2 keluarkan cheese cake yang beli kat jusco tu..potong2 makan tu jek laa..lepas tu terus balik laa..dah pukul 10 lebih masa tu..nak beli barang pun orang dah tutup2 kedai..lambat sangat makannya..huhuhu...

No comments: