Sunday, June 26, 2011

Sesi kenduri di hari sabtu..

Hari sabtu ada kenduri cousin mama..majlis akad nikahnya tak sempat la kami pergi sebab pagi2 sangat tu..ceh..pagi ke pukul 10 tu? huhu..awalla pada kami..lagipun atuk ngan nenek hakimi ada datang tido kat rumah..so takkan la kami nak keluar awal2 pagi tu..pergi majlis resepsi sebelah perempuan jek laa..buat kat dewan komanwel,bukit jalil tu..sampai sana pun lebih kurang pukul 1 gak..semua dah berkumpul kat sana laa..sempat la jumpe sedara-mara semua..asalnya ayah & mak nak datang tido kat rumah..last2 tak jadi sebab pagi2 ahad tu diorang nak konvoi balik terengganu dah..ikutkan lagi dekat kalau dari rumah kami ni..lalu kot genting tu dalam 45minit jek sampai la genting sempah..tapi ayah tak biasa lalu situ..bahaya jugak kan..so tak jadi la tido kat rumah..takpe..minggu depan kan nak datang lagi..nak hantar si Irah ke ipoh plak nanti..masuk KPMB kat seri iskandar tu..mama dah suruh papa apply cuti tu..



Selamat pengantin baru Akramin & Nur Marlina..welcome to the family..sorry la kenduri kat ganu nanti tak dapat la nak pergi..tak balik la time tu..sebab minggu depan papa dah ambik cuti..takkan nak cuti lagi selang tak berapa hari tu..so pergi yang kat sini dah laa..


Ni siap cilok air mineral tu..nak bagi kat tokki dia..sebab kena spare air banyak2..kereta problem pulak..risau jugak la kot mati tengah2 jalan lagi..mcm masa datang tu kan..sangkut kat genting sempah..nasib baik dekat situ..kalau kat tgh2 hutan,camne? aduii..ikutkan nak jek mama gi ambik masa tu..sbb dekat jek dari rumah ke genting tu kan..tapi malam tu kan kami buat delivery kuih ke shah alam..masa mak call bagitau tu,baru jek keluar dari rumah..tapi nasib baik la ada yang pergi menolong..alhamdulillah laa..hari ni selamat jugak sampai ke terengganu..


Disebabkan tokki hakimi tak jadi datang ke rumah,maka kami pun angkut kain baju berkampung kat rumah pak long dia la pulak..atuk & nenek pun dah ke sana..sabtu malam tu kami tido kat kajang laa..macam biasa laa..sekarang suka buat projek dengan mak long nya..mama bawak sikit balance tart shell tu..kami buat filling kat sana laa..ajar mak long nya camne nak buat kan..lepas ni bleh bukak cawangan kat kajang la pulak..hahaha..1hb ni mama dah kena naikkan sikit rege tart tu..sebab ramai jek yang cakap murah..haha..lagipun mengenangkan nak buatnya tu laa..sikit punya bercinta kan..bln depan nak buat kenduri kat kuantan..so nak kena prepare tart shell byk2 gak tu..mama tak kira..kali ni,sape nak mkn,kena tenyeh jugak..huhu..masing2 surrender jek bila suruh tenyeh kulit..mana boleh asyik mama jek kan..tak aci..tak aci..huhu..

1 comment:

atty's said...

cantek tema pengantin..kaler oren