Friday, May 06, 2011

Buat julung2 kalinya..

Perghh..tajuk tak hingat..apa ntah yang julung2 kali tu? hahaha..takde laa..alkisahnya kan..mama rasa laa..ni first time kot mama masak ikan patin camni..alaa..masak tempoyak cili api tu laa..sebab stok tempoyak banyak kan,so dalam kepala nak buat menu yg letak tempoyak jek laa..rasanya jugak ni kali kedua mama beli ikan patin..first time beli hari tu,rasanya mcm goreng gitu2 jek..sebenarnya mama suka jugak ikan patin masak camni..tapi kalau nak masak tu kan,mama macam allergik sikit la nak pegang dia..nak2 plak tang kepala tu..tiba2 jek rasa geli2 pulak..eii..mama memang tak boleh la ikan yg rasa licin2 nih..huhu..ikan patin ni beli dah 2 minggu kot..hari ni baru nak masak..beli kat gerai yg jual ikan 3 pinggan RM10 tu jek..ambik ikan patin ni sepinggan..ikan menda ntah satu lagi..pastu sotong..murah ler kan..banyak jugak ikan patin nih..ada la dalam 5-6 ketul..boleh la sekali makan..pastu masak sayur kacang buncis+karet+hati ayam..then buat budu..baru ni beli mangga kat pasar malam..apa lagi..hiris2 laa..mula2 tu penuh mangga jek,sampai tak nampak budu pun..hihihi...


Okey laa..tu cerita menu untuk hari ni..nak gi sambung buat cheese tart pulak nih..esok nak hantar..last minute org nak esok..banyak pulak tu..at least kalau bagitau awal2,boleh gak plan masa tu..buat tart shell dulu sehari sebelum ker..so takde la penat sangat dok hadap tart jek satu hari..apa2 pun dah bila orang order tu,kira rezeki la kan..takkan nak tolak..buat jugak laa..huhu..

No comments: