Wednesday, February 02, 2011

Entry kuih-muih...

Hari ni lepas hantar Faris ke sekolah,balik rumah terus buat kek lapis..memang dah niat nak bawak balik..so penat2 pun mama buat jugak laa..nak gak tau komen2 dari orang lain kan..kalau pass,nanti mama nak buat jual la pulak..hehe..Buat resepi yang test hari tu laa..macam suka pulak ngan resepi tu..kek dia pun dah macam apam yang selalu buat tu..tekstur dia tak macam kek lapis yang lain2 tu..kalau malas nak lapis pun,bleh marblekan ajer..bukan orang tau pun tu kek lapis ke apa..huhuhu..Hakimi suka kek lapis coklat tu..yang ada haw flakes tu dia tak makan..

 

Seperti biasa..bila dah sampai kemuncaknya,letih & malas bercampur-campur..maka balance yang ada untuk kedua-dua kek lapis tu..mama marblekan ajer laa..macam2 rasa..sedap jugak..cuma corak dia serabut la sikit..sebab mula2 tak plan nak buat camtu..main curah jek..pastu baru terpikir..nak celorengkan dia..taruk skek kaler merah..sbb adunan yg merah tu dah habis..tinggal adunan kek lapis coklat tu..pastu adunan satu lagi tinggal kaler kuning & hijau jek..belasah jek..curahhh..hihihi..


Ni semua order semalam dan hari ni..
Tak lupa jugak untuk bawak balik kampung sekali..hehehe..


  

 

 

2 comments:

suri solehah said...

salam indah nya mata memandang kuih muih kat sini..bilalah saya nak pandai masak gitu

aien said...

bila sudah tgok tetiba harus pergi ke kedai jual manisan petg ini(bg org yg tidak reti buat manisan spt aien hehe)