Friday, January 07, 2011

Order lagi..

Semalam bertungkus-lumus mama siapkan order apam & tiramisu..
dah start new packaging utk apam..
takde la menda sangat pun yg 'new' tu..
cuma mama standardkan size kotak,paper cup & kuantiti apam tu jek..
mama tak nak gunakan lagi dah muffin cup yg kaler coklat tu..
tapi dulu mama beli banyak stok muffin cup tu..
tak tau la bila nak habis tu..



Kali ni apam tu elok jek tak merekah..
ikutkan mama suka kalau tak merekah camni..
tapi dah kalau namanya apam,mesti la kena mekar gitu..
selalunya kalau yg mama pernah kena,kalau tak merekah tu dia cam bantat sikit laa..
risau jugak laa..sebab semalam cuaca sejuk..hujan je kan..
tapi alhamdulillah laa..menjadi..ringan,gebu jek..
orang order 1 kotak jek..tapi mama buat 2..memang saje buat lebih..
lepas tu puas la pulak pikir mana nak campak satu kotak lagi..
tapi semalam jugak ada kawan yang duduk kat sini nak apam tu..
selamat laa..kalau tak mesti papa dah bawak gi opis..(lagi..)
asyik bagi test jek kat org opis tu..order nya tak jugak kan..huhu..



Dah settle apam tu,baru mama buat tiramisu nih..
memang enjoy buat tiramisu nih..
tapi kalau letak dalam bekas kecik2 tu..perghh..bercinta nak siapkan..
sakit tulang belakang nih..phew..
mama saje test cream cheese..pakai brand lain2..
nak tau la beza sangat ke rasa dia..sebab kalau kat sini kedai yang biasa mama pergi tu tak selalu ada stok cheese yang selalu mama pakai..
so kena cari la alternatif lain kalau takde kan..
dah la mama beli stock brg2 tu jauh kan..kat sini mana ada..
okey jek rasa dia..mama rasa orang pun tak tau beza rasa dia..hehehe..
so bekas kecik2 tu papa bawak gi opis..buat sample la..
tiramisu ni kan mahal sikit nak buatnya..so mama tak letak la dalam bekas besar..
kang ada yang pulun sorang pulak..hahaha..
kedekutnya..ehhh..kedekut lagi ke?
dah berpuluh kali dah papa bawak sample macam2 ke opis..
kalau orang lain mana ada sangat nak buat sample2 nih..
disebabkan kos utk tiramisu ni mahal,maka beli brg semua tu mama pakai modal sendiri laa..
kalau tak asyik papa la yang keluar modal..untung pulun sorang2..hahaha..
hishh..takde la kejam sampai camtu kan..
faris dah sekolah ni,belanja pun makin bertambah..
nak bayar kereta lagi..mama bayar angka 2 dr belakang sebelum titik perpuluhan dah laa..hahaha..sebab mama naik sekali-sekala jek kan,papa?
Pastu time mama nak buat delivery,terus papa charge mahal..padan muka mama..wahahaha...