Wednesday, January 05, 2011

Hari ketiga semakin baik..

Skang mcm dah takde entry pasal lain pulak yer..
citer pasal skolah jek..huhu..takpe laa..
mama nya excited lebih nih anak dah sekolah..hahaha..
so hari ni hari ketiga faris gi skolah..
semua okey dari bangun pagi tu..
papa pun bangun awal..kejut mama..kejut faris..
sama2 liat tu nak bangun..hahaha..
pukul 7 dah bangun laa..terus faris turun ke bawah..
mama pun bagi minum susu dulu,masak air panas..
terpaksa la hari2 masak air nampaknya..(bila papa nak beli heater balik nih?)
tapi bila pikir2 macam tak padan plak nak pakai kat rumah sewa..
kang pindah,payah plak nak bukak2nya..
so tahan kan je la dulu..
nanti musim panas dah tak sejuk sgt la nak mandi pagi..
musim panas tu..skang winter lagi..hahaha...



So hari ni mama pergi hantar jek laa..
cakap kat dia..okey ke mama balik nih..
dia okey jek..pastu dia dok sibuk selsema tu..
mama pun bukak la beg dia,nak ambik tisu kat dalam beg tu..
skali tarik2 keluar...eh..eh..psp!
haa..apalagi,terus mama keluarkan laa..bebel la kejap..haha..
boleh dia seludup psp tu masuk beg..
sikit pun tak cakap kat mama..
kalau tak tu ada jugak la tanya mama..
heii..pandai sangat laa..pastu mama ambik la nak bwk balik..
terus buat muka sedih..
kawan2 dia pun sama jek..cakap kat cikgu..
skali cikgu kata semalam dengar dah budak2 tu dok ckp pasal game..
patut la hakimi beriya citer pasal psp dia laa..
rupanya memang dah pakat nak bawak..hadoii laa..
mama bawak balik jek laa..



Petang semalam mama ada buat kuih apam..
so mama bawak terus la pagi tu..
pass kat cikgu la utk budak2 tu makan nanti..
skali terus mama dapat offer pastu..haha..
start cuti sekolah hari tu,diorang ada bukak gerai jual kuih2 kat situ..
so sekarang ni tak cukup orang nak jaga..
cikgu part time tu plak tengah peknen..mabuk2 teruk gak laa..
bau2 tak boleh..so tinggal sorang jaga gerai tu..
memang tak terkejar gak la cikgu tu cakap..
so dia tanya kalau boleh tolong bagus jugak..
mama bila dengar jek perkataan 'tolong' tu terus lemah lutut jugak laa..hihi..
tapi pastu terpikir laa..payah kalo mama nak join..
tak bleh nak bagi sepenuh komitmen nanti..
kerja2 kat rumah pun berlambak..
tu la mama cakap kat cikgu..
kalau setakat nak hantar kuih tu boleh laa..
tapi nak suruh jaga gerai tu payah laa..
hari tu mama dengar cikgu tu cakap diorang buat jualan amal la tu kiranya..
sebab sekolah tu kan takde apa2 sangat..
nak bagi budak2 main kat luar pun takde mainan2 semua..
so kiranya kalau mama join,memang kira tolong jek laa..
kalau berbayar pun mama tak nak laa..
dari segi masa..nanti payah nak bergerak..dah la weekend memang tak lekat kat rumah..
iskk..tak boleh laa..lagipun nanti tak dapat la mama nak buat bisnes mama kan..
nak bertenet pun tak boleh laa..(tu yg paling tepat kot..) hahaha..



Hari ni ada homework cikgu bagi..
so bawak balik buku laa..
seperti biasa la faris kalau ngan mama,bukan dia heran sangat..
puas mama suruh buat homework tu,macam2 alasan dia bagi..
penat laa..ngantuk laa..nak pengsan laa..haduiii...



Buat keja pun tak habis lagi..menung jek lebih..
siap tergolek-golek lagi..
herannya cikgu cakap dalam kelas dia okey..
dia follow jek apa cikgu suruh..
tapi nak kencing tak bagitau..dia dok tahan berapa lama ntah..
nasib baik mama pergi ambik dia awal sikit tadi..
nampak jek mama,terus dia datang..tekan2 perut..
sakit perut katanya..tanya la nak yak ker..
dia angguk..cepat2 la gi toilet..
rupanya nak kencing jek..dah la masuk toilet tu memang jingkit2 la..
cakap kotor laa..padahal sama jek ngan kat rumah pun..
haii..susah betul la budak sorang ni..
itu pun nasib baik pakai stoking kat dalam kelas..
kalau tak puas la dok buat kaki ballet tu..huhu..

Apa2 pun harap hari2 seterusnya semakin baik..
so far takde plak aktiviti main2 ker..
memang banyak belajar jek..
bagus jugak laa..sebab masa pun 3 jam je kan..
kalau nak main,balik rumah laa..hihihi..

3 comments:

Laili said...

hensem je tgk gmbr Faris pergi sekolah. belajar rajin2 ye Faris :)

ariena said...

best nyer cikgu2 kat situ...slalu dapat makanan....(~_*)

Fauzieah said...

Hehehe..nasib baik la tak banyak hal faris nih..dari dulu mcm dah agak dia mesti nak pegi skolah..selama ni ckp tak nak sbb tak tau skolah tu camne..dah ada kwn nih lagi la dia seronok..cuma skang kena pastikan dia tido awal..so takde la berperang nak kejut pagi2..
Ha'ah ina..takde la selalu hantar makanan..alaa..sekolah tu pun kecik2 jek ina..takde bantuan..so tak salah rasanya nak hulur serba-sedikit..