Sunday, January 02, 2011

Anak ku dah nak sekolah..

Esok baru nak register sekolah Faris..
taski dekat rumah ni jek..senang,dekat kan..
hari tu dah pergi tanya2..tapi tak hantar lagi borang..
yuran pun tak bayar lagi laa..tunggu esok jek laa..
dah bayar yuran baru dapat uniform semua..
esok kena pakai baju melayu la nampaknya..
sebab taski kan..tak bleh pakai seluar pendek pulak..huhu..
mama pun tak sangka la proper jugak sekolah tu..
ingatkan nak hantar gi main2 gitu jek..
pakai apa tak kisah..sbb mcm beriya sgt ngan uniform bagai..
tapi dah dia cakap camtu,ikutkan aje laa..



Hari tu masa beli kasut sekolah ni,sampai berguling-guling kat jusco tu..
punya la marah..tak nak sekolah..huhuhu..
tapi hari ni kasut sekolah dia dah kat depan pintu haa..
mama plak rasa semacam..excited ada,nervous pun ye jugak..hehehe..



Yuran dia pun macam nak pitam gak la mula2 mama tengok..
hmm..tu baru nak gi skolah main2..ermm..
tapi bulan2 RM120 jek laa..
tengok la hasilnya nanti macam mana kan..
sebab kat sekolah dia ni tak ramai orang..
cikgu bleh senang nak handle..
tahun lepas ada 9 org budak jek..
baru ni mama tanya,yang dah register baru 5 org..huhu..



Siap ada jadual menu dah..
tapi rasanya anak aku nanti ni tak makan sangat..
dia kan memilih sangat..
tengok la kalau cikgu tu bleh pujuk dia..
mana tahu sebab takut ngan cikgu,nak makan pulak ke..hehe..
macam tak percaya jek dah nak sekolah..
rasa macam cepatnya la besar anak mama nih..
nanti dah besar,tak bleh dah la mama nak gomol2..
mama nak main ngan sape nanti masa faris gi sekolah..hahaha..
3 jam je pun sekolahnya..poyo betul laa..
harus nanti hari2 aku tunggu sampai abih waktu..hahaha..

2 comments:

ariena said...

ooo....aris pon dah start nak sekolah ekk...

syafiq pon akan mula skolah kat shah alam..hopefully ok laaa

Fauzieah said...

tu la ina..syafiq kan sebaya faris..5 thn..kena hantar dah..hantar thn depan kang takut cam lambat sgt..at least sebelum masuk darjah 1 kena tau membaca,menulis..