Friday, October 15, 2010

Anakku & Roti..

Masa balik kuantan baru ni..faris memang tak nak makan apa2..
puas pujuk makan itu ini tak dipandangnya..
dah la botol susu dia tertinggal..tak minum susu laa..
suruh minum dalam gelas tak nak pulak..
nak beli lain pun alang2 jek..sehari dua jek kat kuantan kan..
plak tu takde masa nak gi kedai..
botol dia plak pakai cap Japlo jek..
sebab brand tu jek ada yang paling besar..360ml..
brand lain tak pernah jumpa size camtu..
so hari2 minum susu stoberi dutch lady jek laa..







Hari kedua di kuantan,papa balik awal..
maka faris pun ajak la papa pegi pizza hut..
uii..jangan main2 anak aku..tak main nasik2..
pizza hut ajer..aduii laa..
dah la tengah kopak2 ni nak gi pizza hut pulak..
pergi jugak laa..kesian dia tak makan apa kan..
takpe laa..demi anak..hehehe..



Kat pizza hut pulak dia bukannya makan menda2 lain tu..
menu dia cam biasa laa..garlic bread & soup..
hari tu plak ada mushroom soup jek..
aiyoo..puas la memilih lak dalam sup tu..
dia kan mana boleh npk pelik2 tu..
mushroom yg hancur2 tu pun nak buang..tak nak mkn..
hari tu masa last pegi tu ada chicken soup..
okey la sikit..takde menda2 yg timbul tu..
lenkali kena cakap laa..tapis dulu..haha..





Tapi camne2 pun puas hati la dia makan..abih semua yang dia punya..
ambik set cam biasa laa..mama tumpang sekaki makan pasta..huhu..
faris makan garlic bread 1 set..breadstick 1 set..
pastu ada extra 2 keping breadstick yg mama punya..
simpan la kat dia..kot tak cukup kang..
tapi last2 bungkus bwk balik la 2 keping tu..huhu..
ahh..tak kira laa..aku bayar..ikut suka la kan nak bungkus ke hape..hihi..





Nasib baik bawak balik breadstick tu..
hari ni tu jek la dia makan..alahaii..anak mama..
nanti cari stock garlic bread la sikit..
hari tu dah beli..bakar sendiri..
dia makan la gak..
tapi dia tak nak plak cicah ngan campbells soup tu..
nak yang pizza hut ajer..huhu..
ikut suka laa..nanti dah besar lagu mana plak..
kang makan tak henti2 mama bising jugak kan..huhu..

1 comment:

atty's said...

sama mcm untie lah tu ..suka makan sup + roti garlic je.