Monday, August 02, 2010

Ayam bakar ala nando's dan puding marble...

Ini adalah menu ulang tayang untuk kali keberapa ntah..hehe..
lepas test blender baru tadi..then test jar yg besar tu plak..
buat la puding roti marble tu..
betapa besarnya jar dia tu..separuh jek isian bahan2 tu..
selalu kalo buat puding roti tu..masa blend tu sepenuh-penuhnya jar dia..
blender philips tu memang besar la jar dia..
tu salah satu sebab la ku pilih yang tu..

Then petang tu buat ayam bakar..perap ngan mixed herbs,perapan halia,peri-peri essence,garam,kunyit..sebenarnya takde resepi..just campak2 jek apa yang ada..
daku pun tak pandai sgt dalam bab perap memerap nih..huhu..
tapi hasilnya not bad laa..memang sedap...cehhh...(tekan lif naik sendiri..) hahaha...
dah bakar tu..makan la plak ngan sos extra hot nando's..semestinya la extra hot..
memang dah rasa cam makan kat nando's laa..(sekali lagi tekan lif nampak..!) hahahaha...



Ni puding roti..seperti biasa laa..
datang mood rajin skek buat 3 kaler laa..pink..orange..blue..
yang semangkuk ni utk jiran sebelah..



Yang ni plak utk anak bujang ku..
dah dia sayang plak nak makan fish tu..huhu...



Yang ni tak tau la jadi rezeki sape nanti..
tak tau mana nak campak..mari kita lihat siapa yang kena..hehehe...

2 comments:

atty's said...

meh anto kt kty hah..hehehehe..

MaMaSiTi said...

cantiknya puding...