Thursday, December 10, 2009

Demam nak makan pizza..

Add ImageFaris demam lagi selasa malam tu..
badan dia tiba2 panas sangat..
temperature hampir 40'c..
risau btul masa tu..walaupun dia okey..
tapi sebab badan tuh terlampau panas..so gelabah la jugak..
just tuam2 kepala dia..bagi ubat yang ada..
tepek koolfever malam jek sampai 3 keping..
bayangkan laa..sapai kering koolfever tu..
slalu pakai tak penah kering camtu..

betapa panasnya badan dia..
mandikan dia lama skek laa..kurangkan panas tu..
petang semalam baru la gi klinik..
susah laa..papa dia busy sangat..
itu pun pegi klinik lama dulu..

punyer la jauh sampai ke setiawangsa cari klinik..
tapi masa gi klinik tuh demam dia dah surut laa..
siap doktor cakap lagi..skek jek demam ni..
hermm..tu yang malas tuh..
pape pun just bgtau jek la kat doktor..
check jek la kot ada pape kan..
dapat ubat demam,selsema lagi laa..
pas gi klinik tuh papa dia kena gi shah alam plak..
tak nak ikut dia go stor tu..bosan giler ahh..

so dia tinggal kat jj au2 laa..
faris suker laa..main2 game..
memang tak mcm orang demam la..
pastu hubby datang..nak dinner situ terus laa..
tanya faris nak makan apa..
dia jawab...'nak makan pizza huttt...' sambil buat lagu pizza tuh..
tapi dia tak sebut pizza..dia sebut pizze hut..slang gitu..haha..
org makan pizza..dia makan garlic bread ngan mushroom soup jek..
sedap plak rasa makan pizza yg baru nih..
jarang sgt mkn pizza..slalu gi pizza hut pun ku mkn spaghetti ker..
balik rumah jek suap ubat..muntah plak..kuar abih segala mend
a yang dia makan..
alahaiii..dah la susah nak makan..hurmm...
pas muntah tu okey dah dia..
tak panas dah badan..suam skek2 jek..
hari nih dah tak panas..main cam biasa..
peluh2 jek sepanjang hari nih..
alahaii anak ku..demam nak pizza rupanya..huhu..

2 comments:

ariena said...

tak pon...faris demam nak mintak adik kot...heheheheh

Fauzieah said...

mintak adik apanya..malam2 asik mencelah jekkk..tak kasik can langsung..huhu..