Tuesday, November 03, 2009

Yeahhh..kereta Faris sudah sampai...

Hari nih tiba2 kedai perabot tuh call..nak hantar katil kereta faris tuh..
minggu lepas tak sampai lagi katil tu..
so diorg hantar almari baju dia..tilam..ngan meja kecik kat ruang tamu..
seronok sangat la dia..mulut tak berhenti pot pet dari start orang tu pasang..
nih yang dia pilih sendiri la nih..
ikutkan mula2 nak yang lain..jap2 tukar..
rambang mata btul dia masa tengok katalog tuh..
tapi yang penting..mesti dia nak bentuk kereta..
mula2 nak ambik yang ada rak kecik kat kepala katil tuh..
skali nampak yang nih ada stereng plak..aper lagi..terus nak yang nih..
ikut laa..kaler pun merah..okey laa..tak yah tukar dah..
kalo tukar kaler nak kena tambah lagi RM50..
katil nih pun dah RM650..lepas dah mintak diskaun kaw2 la tuh..
sebab beli kat kedai yang sama..masa beli sofa..katil dulu sumer kat situ..
pasni ader lagi nak beli barang kat situ..
senang skek..tokei pun okey..
puas la faris dok test katil dia hari nih..
tapi rasa2 malam mesti menempel kat bilik kitorg gak nih..
padahal bilik tuh dah cerah..pintu tak tutup..
lampu kat luar pun bukak..
tu yang umpan ngan katil nih plak..
harap2 takde la ngamuk lagi tgh2 malam..
sbb kalo dia tersedar dia tido sorang2 kat bilik tuh..ngamuk laa..
selagi tak gi pujuk..selagi tu la tak diam..
bila papa dia pegi jek kat bilik dia..dan2 tuh bangun tutup kipas pehtu masuk bilik kami..
terus dok atas katil..tido..mcm mengigau gayanya..haha..
gitu la malam2..slalu papa dia yang bangun..mama dia?? tak koser aku..haha..



Beli la almari nih..tak banyak pilihan..yang ada lawo2 sangat..
rege pun lawo..yang nih 100++ jek..
boleh laa..letak baju yang nak pakai jek..
yang lama2 masuk dalam container jek..
dari pindah ari tuh la baju2 dia dalam bakul jek..
berhabuk la plak..
tu yang bulan lepas major la shopping barang2 bilik dia nih..
kopak la papa dia..hahaha...



Nih plak time rajin sangat..
sebok nak tolong mama dia siram pokok..
haa..siram la pokok yang tak seberapa tuh..
tak beli2 lagi pokok..
senanyer aku malas skek nak jaga2 pokok nih..
dah la kami asyik takde kat rumah jek..
so kalo beli pokok..kena cari yang jangka hayat nya leh tahan lama..
yang tak perlu nak jaga sangat..means..tak yah nak kena siram hari2..
sian plak kat pokok tuh kang..mati di tangan aku..hihi..



Rajin la buat keje yang tak disuruh..
cuba kalo yang suruh tu..payah nyer la nak buat..geram kadang tuh..
nih dia cakap aper tau..'faris isi flower..' hahaha..
orang kata nak siram flower..dpt kat dia gitu plak..huhu..
masa beli bekas tuh..puas la dia tanya menda..
biler dah explain kat dia..dan2 tu nak kuar gi siram pokok..
tak kira la tengahari buta ker..
ada skali tuh tak sedar..dia panjat atas kerusi..ambik kunci..
dah siap bukak pintu tuh...
eiii..geram jek aku..terkejut kepalang aku..
takut jek kalo org masuk kang..
hmm..dalam kolam tuh still kosong lagi..
nak bela ikan kang mampus plak ikan tuh nnt..
nak beli kura2 pun tak tau camne plak kang nak jaga..
last2 biar jek gitu dulu..lagipun tak sempat lagi nak buat sumer tuh..huhu..

11 comments:

neezareef said...

dah ade tanah leh cucuk2 tanam kan...

Fauzieah said...

ada tanah kat belakang..tp tak leh kuar sorg2..semak btul kawasan sebelah2 tuh..so tak bercucuk-tanam mana laa..kat depan jek la nak tanam2 pokok..dalam pasu laa..sbb sumer dah bersimen..sini kalo tak simen siap la lalang tumbuh bagai nak rak..

ariena said...

cantiknya katil faris...

atty's said...

besh nya katil faris..

karipapsayur said...

dtg gugel mencari katil budak2. Mahal nye!! Kalo da xmau katil tu, jual second hand kat saya ye!

karipapsayur@gmail.com

Fauzieah @ Chome said...

katil camni mmg mahal sikit..kalau katil budak yg biasa2 tu murah jek..maybe tak jual kot nih..lama bleh pakai nih..kayu dia sangat kualiti..sampai sekarang pun elok lagi..

Norazlinda Md Noor said...

As Salam Sis... Nak tanya.. Katil ni beli dkt mana.. Saya dah ada 2 katil ni...nak beli lagi 1 tp kedai yg saya beli dulu tu dah tutp....

rujita abd samad said...

salam.... sis.. katil ni beli kt mana? berminat sgt dgn designnya

Fauzieah @ Chome said...

Ni beli kat bukit beruntung..sbb saya dok kat sini..sekarang rasa nak jual pulak sebab nak beli katil lain untuk anak..tapi kena self pick up la kalau nak beli..

mary francis saso said...

Sis katil kereta masih ada?sya berminat nk beli.sndri pick.up.0122644241 tlng pm sya ye.

Fauzieah @ Chome said...

Katil ni dah jual..harap maaf yer pada yang message utk beli..